Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οταν έχουν κέφια τα εξάστηλα

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
παιχνίδια που παίζουν πλάι - πλάι οι τίτλοι:

-- όπως αυτός που εξηγεί τον άλλο, δηλώνοντας ότι με «έγκριση του πρέσβη» οι «παροχές Καραμανλή» και η «εξόρμηση στο λαό» του Παπανδρέου. Είναι μη μπλέξουν τα καλώδια στο... δίκτυο.

-- όπως και με τους συμπληρωματικούς τίτλους για την προσέγγιση των συνδικάτων και το άδειασμα των τραπεζιτών!

Πάει ανατράπηκε ο καπιταλισμός!

Αρκεί να τους ξαναψηφίσεις. Οτι ούτε καν κοστούμι δεν αλλάζουν για να σε εξαπατήσουν, απλά αγνόησέ το. Πού να κάθεσαι τώρα να σκέφτεσαι τι σημαίνει «άλλαξε ο Μανωλιός...».

Ωραίοι! Ολοι αυτοί που πασχίζουν να εμφανίσουν μετά τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή φιλεργάτη! Να τσιμεντάρουμε την πλώρη μας παιδιά, γιατί βγάζει ρωγμές στην πρώτη φουρτούνα.

Ακόμα καλυτερότεροι όσοι, δήθεν, κλαίνε για τους άκαρδους τους καπιταλιστές που τόσα παίρνουν και τίποτα δε δίνουν.

Μα, αδερφέ μου, αν ήταν να δώσει, δε θα ήταν καπιταλιστής. Στην αγορά βγαίνει ο άνθρωπος, εμπόρευμα αγοράζει, εργατική δύναμη στη φτηνότερη τιμή που μπορεί να τη χτυπήσει και βγάζει κέρδος από την υπεραξία. Αυτός δεν είναι ο Νόμος; Προτείνεις ανατροπή του Νόμου; Ρώτησες τον Πρετεντέρη;

Λοιπόν: Είναι ηθικοί - ηθικότατοι, νόμιμοι - νομιμότατοι, δικό τους το μαχαίρι και το πεπόνι.

Πρόβλημα των εργατών να πάρουν και το μαχαίρι (φτου κακιά λέξη) και το πεπόνι. Πρόβλημα των εργατών να επιβάλουν το δικό τους νόμο. Πρόβλημα των εργατών το δικό τους καθάριο πρόσωπο να κάνουνε σημαία χωρίς κανένα σεβασμό σε «ιερά και όσια».

Τα περί χριστιανικού καπιταλισμού, όπως και τα άλλα για τον καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, είναι για κάτι Καρατζαφέρηδες και Αλαβάνους που λένε και καμιά μπαρούφα να περνάει η ώρα κι όποιος τσιμπήσει. Εκτός κι μιλάει κάποιος απ' όλους αυτούς για ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού, να το συζητήσουμε. Αλλά πάλι κινδυνεύουμε να στεναχωρήσουμε κάτι γραφίδες εκεί στο «Εθνος» που δεν αντέχουν τους «αμίμητους» ισχυρισμούς του ΚΚΕ. «Εθνος» γράψαμε και θυμηθήκαμε κάτι «αμίμητα» περί δύο εθνών. Στις 15 Μάρτη δεν είναι που απεργεί το δικό σου Εθνος;

Μαύρο, φίλε. Φούμο, από τον πρώτο τους ως τον τελευταίο. Κι άστους να παριστάνουν τις «εγώ ψάχνω γαμπρό με αίσθημα». Τελειωμένα προξενιά.

Πόσο μακρινό το δείγμα, του άλλου, του Ιορδάνη... *

Ο Αγαπητός, λέει, αυτός του «Δημητρούλα», έκανε μήνυση στο ΝΑΤ γιατί τόλμησαν να του ζητήσουν να πληρώσει 2,25 δισ. δρχ. που χρωστάει στο Ταμείο. Ωραίος. Ζητάει μάλιστα να πληρώσει το ΝΑΤ και τα δικαστικά έξοδα. Ακόμα πιο ωραίος.

Κι άντε εσύ να ξαναψηφίζεις τους εκπροσώπους του «αυτοδημιούργητου»...

Το πιο ωραίο το διαβάσαμε στην «Αυγή», είναι η έκθεση της ΟΚΕ που εκτιμά ότι για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια πρέπει να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός, γιατί αλλιώς απειλείται η κοινωνική συνοχή! Μαύρο!

* «μυστήριο ζεϊμπέκικο» από μια άσημη τριάδα, ως σπονδή...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ