Τετάρτη 1 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Οι διώξεις συνεχίζονται

ΜΑΝΙΛΑ.--

Υποσχεσιολογίες περί «άρσης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» διατύπωναν χτες στελέχη της κυβέρνησης της Προέδρου Γκλόριας Αρόγιο, που όμως συνέχιζαν να καταδιώκουν «υπόπτους» για την κατάρτιση σχεδίων για την ανατροπή της - περιλαμβανομένων πολλών αριστερών, περιλαμβανομένων και βουλευτών και γερουσιαστών.

Ο υπουργός Οικονομίας, Μαργκαρίτο Τέβες, που θέλει την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να μη... διαταραχτούν οι αγορές(!) δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ότι το Σάββατο «θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση (για την άρση των μέτρων)». Την ίδια στιγμή, ο στρατός διέρρεε έγγραφο που «τεκμηριώνει», υποτίθεται, ότι υπήρχε σχέδιο ανατροπής της Προέδρου, με μαζική κινητοποίηση και εισβολή στο προεδρικό μέγαρο.

Πέντε καταζητούμενα μέλη της Εθνοσυνέλευσης παρέμεναν χτες στα γραφεία τους στο Κογκρέσο και δήλωναν ότι θα παραμείνουν εκεί έως να δουν εντάλματα. Εισαγγελέας δήλωσε πάντως ότι έχουν «αυτομάτως χάσει» την ασυλία τους λόγω του ότι «κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων (Partido Komunista ng Pilipinas, PKP-1930) καταδίκασε την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, την οποία χαρακτήρισε «στρατιωτικό νόμο με άλλο όνομα... που αναστέλλει βασικές πολιτικές ελευθερίες». Αξίωσε «την άμεση άρση του» και κάλεσε για την «ευρύτερη δυνατή ενότητα όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στην εκστρατεία για την άμεση αποπομπή της Προέδρου Αρόγιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ