Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Μαρίνος Πετρούνιας

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ

«Εφυγε», χτες, Δευτέρα 20.2.2006 τα ξημερώματα, σε ηλικία 84 χρόνων, ο Μαρίνος Πετρούνιας, στέλεχος του ΚΚΕ. Η κηδεία του γίνεται, σήμερα, ώρα 4 μ.μ., από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα και η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο Γλυφάδας.

Με ανακοίνωσή της, για το θάνατο του σ. Μαρίνου Πετρούνια, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Μετά από 63 χρόνια αδιάλειπτης κομματικής ζωής "έφυγε" από κοντά μας ο σ. Μαρίνος Πετρούνιας. Ο σ. Μαρίνος υπηρέτησε πιστά και αταλάντευτα το ΚΚΕ σε κάθε υπεύθυνη δουλιά που του ανατέθηκε. Γνώρισε όλες τις δοκιμασίες που πέρασε το ΚΚΕ και βγήκε από όλες με ψηλά το κεφάλι. Δεν τον έκαμψαν ούτε τα όσα υπέστη στο κολαστήριο της Μακρονήσου. Με ψηλά το κεφάλι πέρασε από τον ΕΛΑΣ της Αθήνας στην Κατοχή, στις μάχες του Δεκέμβρη 1944, στις φυλακές και τις εξορίες. Το ίδιο στη νομιμότητα και στην παρανομία.

Από το 9ο έως το 10ο Συνέδριο ο σ. Μαρίνος ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και από το 10ο έως το 13ο Συνέδριο ήταν πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ).

Μετά το 13ο Συνέδριο δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς της κομματικής δουλιάς. Ηταν καθημερινή η παρουσία του, πριν ακόμα χαράξει, στα γραφεία του Κόμματος και συνεχής και έκδηλη η αγωνία του για το πώς θα προχωρήσει καλύτερα το ΚΚΕ.

Η ΚΕ αποχαιρετά τον σ. Μαρίνο Πετρούνια, άξιο κομμουνιστή, που τίμησε με τη στάση και την προσφορά του τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του Κόμματος. Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Προσφορές στη μνήμη του

- Στη μνήμη του κομμουνιστή Μαρίνου Πετρούνια, που σ' όλη του τη ζωή έζησε και έδρασε ως κομμουνιστής, η οικογένειά του προσφέρει 1.000 ευρώ στην ΚΟΒ Γλυφάδας.

Η γυναίκα του Τούλα Πετρούνια

Τα παιδιά του Κωνσταντίνα και Γιώργος

- Στη μνήμη του Μαρίνου Πετρούνια και αντί για στεφάνι στην κηδεία του, η οικογένεια του αδελφού του Χρήστου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

- Ακόμη, η οικογένεια Γιώργου Οικονομίδη και η Κούλα προσφέρουν 100 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ