Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δικομματικός «αυτοματισμός»

Οταν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να χτυπήσει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων έβαζε σε λειτουργία την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», προσπαθούσε να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων στην άλλη, επιχειρούσε να οδηγήσει το ένα κοινωνικό στρώμα ενάντια στο άλλο. Μάλιστα, τότε δόθηκε και ονομασία σε αυτή την άθλια τακτική κοινωνικού κατατεμαχισμού: «Κοινωνικός αυτοματισμός».

*

Σήμερα, η ΝΔ εφαρμόζει ανάλογες μεθόδους, ανάλογες πρακτικές, ανάλογη επιχειρηματολογία, ανάλογη κοινωνική αναλγησία. Και έχει στο πλευρό της, στα ΜΜΕ, τους ίδιους ακριβώς «παπαγάλους» που (όπως και επί ΠΑΣΟΚ) βγαίνουν στα χρυσοπληρωμένα τους τηλεπαράθυρα για να πουλήσουν «κοινωνική ευαισθησία» στους αγρότες (όταν απεργούν οι ναυτεργάτες), στους ναυτεργάτες (όταν κινητοποιούνται οι αγρότες), στους νταλικέρηδες (όταν απεργούν όλοι οι άλλοι) κ.ο.κ.

*

Ιδιοι οι «παπαγάλοι», ίδιες οι μεθοδεύσεις, ίδια η πολιτική τους. Μια πολιτική που για τους αγρότες σημαίνει φτώχεια και για τους ναυτεργάτες λιτότητα, αλλά που για τους εφοπλιστές απέφερε (μόνο) το 2004 απίθανα κέρδη, που ισούνται με δυο Ολυμπιάδες, δηλαδή πάνω από 14 εκατ. ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ