Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ «ΖΩΝΗ»
Αποφασιστικά στην πέμπτη βδομάδα

Νέα Γενική Συνέλευση αύριο

Με νέα ορμή συνεχίζουν οι εργάτες τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για πέμπτη συνεχόμενη βδομάδα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, διεκδικώντας την υπογραφή νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΤΣΣΕ) 2006, μετά και τη νέα μαζικότατη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Στη Συνέλευση, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (διάλυση της εργοδοτικής ένωσης, εφαρμογή του Μητρώου Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων), κοινή εκτίμηση των συνδικαλιστών ήταν πως η υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης Εργασίας βρίσκεται προ των πυλών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των μεταλλεργατών με την Ενωση των εργοδοτών, όσο πιο πολύ δυνάμωνε ο αγώνας τους και η συμμετοχή παρέμενε - όπως και τώρα - καθολική, η τελευταία τόσο κλυδωνιζόταν, με αποτέλεσμα στο τέλος να διαλυθεί.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίστηκαν και χτες οι συζητήσεις με αρκετούς εργολάβους για υπογραφή διμερούς Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ηδη, περισσότεροι από εξήντα έχουν υπογράψει και μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότεροι ζητούν να υπογραφεί σύμβαση προκειμένου να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα. Το νέο αγωνιστικό ραντεβού των μεταλλεργατών έχει οριστεί για αύριο, Τετάρτη 8 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου και θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση, για να καθοριστούν οι πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν, αν στο μεσοδιάστημα δεν έχει κλείσει το ζήτημα με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ