Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
Καθολική η καταδίκη της απόλυσης

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του ΠΑΜΕ το περασμένο Σάββατο στο σούπερ - μάρκετ «Ατλάντικ» στη Ν. Σμύρνη, απαιτώντας την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Μαρίας Μιχαλακέλη, η οποία απολύθηκε μετά από 10 χρόνια δουλιάς γιατί δήθεν είχε «μειωμένη απόδοση». Στην πραγματικότητα, η εργαζόμενη εκδιώχθηκε από τη δουλιά της επειδή συμμετείχε αποφασιστικά στους αγώνες και τις απεργίες του κλάδου.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεκάδες καταναλωτές (που είναι ταυτόχρονα εργαζόμενοι) στο κατάστημα υπέγραψαν κείμενο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, δηλώνοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα απαιτώντας την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και το σταμάτημα των απολύσεων. Οι συνδικαλιστές έμειναν στο κατάστημα για περίπου δυο ώρες και δήλωσαν ότι οι δυναμικές παρεμβάσεις στα σούπερ - μάρκετ θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Στην Κέρκυρα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου μπροστά από το ξενοδοχείο «ΡΟΔΑ ΜΠΙΤΣ» στην Κέρκυρα ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού, με πρωτοβουλία του ταξικού τους σωματείου. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε ενάντια στην απόλυση 4 εργαζομένων στο ξενοδοχείο από τον μεγαλοξενοδόχο Μήτση. Οι απολύσεις στόχο έχουν να διαμορφώσουν κλίμα εκφοβισμού και να προετοιμάσουν το έδαφος για τη νέα σεζόν, για την επιβολή ακόμη πιο σκληρών όρων και συνθηκών δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ