Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Απεργία για απολύσεις και διώξεις

Τετράωρη στάση εργασίας χτες και στην «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»

Με τετράωρη στάση εργασίας συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»

Eurokinissi

Με τετράωρη στάση εργασίας συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»
Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη πανελλαδική απεργία στις επιχειρήσεις των Εμφιαλωμένων Ποτών. Μαζική ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου αναμενόταν να δικαστεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ Κώστας Αρτεμίου στο πλαίσιο της βιομηχανίας δικαστικών διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να χτυπηθεί ο αγωνιστικός - ταξικός προσανατολισμός των εργαζομένων του κλάδου με χαλκευμένες κατηγορίες. Η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Ιούνη. Καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία και στην Πάτρα.

Μέσα από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν και την αντεργατική επίθεση της πολυεθνικής «ΚΟΚΑ- ΚΟΛΑ», που για την αύξηση της κερδοφορίας της επιχειρεί να στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους τραπεζοϋπάλληλοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι στα Λιπάσματα, η Κίνηση Γυναικών των διωκόμενων συνδικαλιστών της ΠΟΕΕΠ, μέλη της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, οι απολυμένοι της «Φλώρινα Χωναίος» και ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης.

Κλιμακώνουν στην «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ»

Καθολική ήταν η συμμετοχή και στη νέα τετράωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χτες στο εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ» στην Αθήνα. Στην πρόσκληση για διαπραγματεύσεις πάνω στους όρους με τους οποίους θα γίνουν οι απολύσεις, η εργοδοσία συνάντησε την απόλυτη άρνηση των εργαζομένων, οι οποίοι θέτουν ως όρο για κάθε συζήτηση την ανάκληση της απόφασης για το «λουκέτο» στην παραγωγική μονάδα της Αθήνας και τις τρεις άλλες αποθήκες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στη Γαλλία αναμένεται να μπει «λουκέτο» σε δύο εγκαταστάσεις της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ» και ν' απολυθούν 142 εργαζόμενοι. Ενώ, «σχέδια αναδιοργανώσεων» υπάρχουν ακόμα για εγκαταστάσεις της εταιρίας σε Βέλγιο και Βρετανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ