Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΟΧΙ σε αυταπάτες και «μεσσίες»

Ανακοίνωση, με αφορμή τα προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σερβίρει στους ανέργους

Σπεύδουν να πανηγυρίσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας (Η. Φωτιάδης και Μ. Χαλκίδης), μετά τη «δέσμευση» του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη πως το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τους άνεργους κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας και το πρόγραμμα για την «ανάπτυξη» της περιοχής. Με δηλώσεις τους στον τοπικό Τύπο της Ημαθίας, προσπαθούν να εμφανιστούν ως οι μεγάλοι μαχητές, που κατάφεραν με τις παρεμβάσεις τους να φέρουν αποτελέσματα. Μάλιστα, θεωρώντας πως μπορούν να βάλλουν κατά της ενότητας και του αγώνα των εργαζομένων, που καθοδηγήθηκε από το ταξικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας, κάνουν λόγο για «κινήσεις εντυπωσιασμού και κομματικά παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων της Νάουσας».

Απάντηση παίρνουν οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές από τους ίδιους τους απολυμένους της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και των εργοστασίων «Β» και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Νάουσας», οι οποίοι δηλώνουν πως το μόνο που δέχονται ως απάντηση είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους για πλήρη και ουσιαστική προστασία των ανέργων, που θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα εισόδημα, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και όχι προγράμματα μερικής απασχόλησης και κατάρτισης.

Απάντηση παίρνουν και από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας που σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Δεν μπορεί κανείς να δημιουργεί κλίμα ευφορίας προσμένοντας τον "Μεσσία" να εξαγγείλει δήθεν αναπτυξιακές πολιτικές σε όφελος των εργαζομένων». Και ξεκαθαρίζει: «Τα όποια και όσα μέτρα αναγγέλλουν οι κυβερνήσεις προς "όφελος" των απολυμένων και των ανέργων παίρνονται αποκλειστικά και μόνο κάτω από το επίμονο σκληρό αγώνα των ίδιων των εργαζομένων και είναι λύσεις προσωρινές, που δε δίνουν λύση στα προβλήματα που δημιουργεί στην εργατική τάξη ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ