Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η αυτοδιάθεση των Παλαιστινίων

Ο θίασος των χριστιανών ηγετών της Ευρώπης έκανε πάλι το θαύμα του. Με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών των Παλαιστινίων, όπου αναδείχτηκε η «Χαμάς», απείλησε με διακοπή παροχής χρηματικής βοήθειας στην πόλη της Γάζας.

Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης κάθε λαού εκπορεύεται πάνω και πέρα από τις επιφυλάξεις μας, ακόμα και αν δε γνωρίζουμε πού θα το πάει αυτή η νέα σχετικά οργάνωση (μόλις οκτώ ετών), ακόμη κι αν αναρωτιόμαστε για τις σχέσεις τους με τους Σαουδάραβες. Ομως, οι Φαρισαίοι της Δύσης ποιο άλλο αποτέλεσμα θα μπορούσαν να περιμένουν όταν τόσα χρόνια παρακολουθούσαν με απάθεια τον Σαρόν να σκοτώνει έναν έναν τους ηγέτες των Παλαιστινίων - από τον σεΐχη Γιασίν μέχρι τον Αραφάτ. Ενας λαός που ζει μονίμως σαν σφάγιο μέσα στο κρεοπωλείο του Ισραήλ τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Αν ενοχλεί τους χριστιανούς ηγέτες της Ευρώπης ότι στο πρόσωπο της Παλαιστίνης καθρεφτίζεται τώρα η «Χαμάς», γιατί δεν τους ενοχλούσε ότι το Ισραήλ χρόνια ολόκληρα καθρεφτιζόταν στο πρόσωπο του Σαρόν;

Για μια ακόμη φορά ο «πολιτισμένος!» κόσμος παίζει το παιχνίδι των Σιωνιστών και του ιμπεριαλισμού, υποδυόμενος την αγνή παρθένα που κινδυνεύει από τη «Χαμάς». Τι γελοίο! Και όχι από το Ισραήλ που εκβιάζει μονίμως με τα πυρηνικά του όπλα!


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ