Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
«Μαύρα μεσάνυχτα»

Σε «μαύρα μεσάνυχτα» φαίνεται να βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα τόσο η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, όσο και οι αρμόδιοι της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών υποστήριζαν χτες ότι ο υπουργός Μ. Λιάπης δε γνώριζε τίποτα και ότι πληροφορήθηκε το γεγονός από δημοσίευμα εφημερίδας.

Αγνοια του γεγονότος δήλωσε και ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Νικήτας Αλεξανδρίδης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στο πλαίσιο ημερίδας για τις ταχυμεταφορές. Ο Ν. Αλεξανδρίδης έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μηχανισμών από την πολιτεία, ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης της κατάστασης και επέμβασης σε περιπτώσεις υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Κατά τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ, θα πρέπει να υπάρξει μια ομάδα κρούσης που να επεμβαίνει άμεσα, γιατί όπως είπε, «οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν το κακό είναι λίγοι, αλλά ικανότατοι».

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΑΕ επισημαίνει ότι «ουδεμία ενημέρωση ή καταγγελία περιήλθε σε γνώση της σχετικά με την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι τούτο επιβάλλεται από το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ΑΔΑΕ, καθώς και από τους κανονισμούς για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών που έχει εκδώσει».

Η ΑΔΑΕ προαναγγέλλει ότι τις προσεχείς μέρες θα καλέσει σε ακρόαση τους αρμόδιους της «Vodafone» και εφόσον προκύψουν ευθύνες θα επιβάλλει βαρύτατες κυρώσεις.

Στη «Vodafone», αν και έγινε χτες πολύωρη σύσκεψη υψηλόβαθμων στελεχών, το μόνο που είχε να δηλώσει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γ. Κορωνιάς ήταν ότι μόλις διαπιστώθηκε η ύπαρξη λογισμικού διενέργειας υποκλοπών, «προχωρήσαμε στην απομάκρυνσή του και όπως είχαμε υποχρέωση, ενημέρωσα αμέσως την πολιτεία». Προσθέτει ότι στη συνέχεια έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης, καθώς και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και την τεχνογνωσία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η «ΤΙΜ Ελλάς» και η «COSMOTE» εξέδωσαν καρμπόν ανακοινώσεις, στις οποίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον Μάρτη του 2005 και σε συνεργασία με το υπουργείο προέβησαν άμεσα σε λεπτομερή έλεγχο των συστημάτων ασφαλείας, οι οποίοι κατέδειξαν ότι ουδέποτε υπήρξε οποιουδήποτε είδους παρέμβαση στο λογισμικό τους, ούτε και οποιαδήποτε διαρροή προσωπικών δεδομένων των πελατών των εταιριών».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org