Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Βγήκε το ένα κλαδί της υπόθεσης

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα των υποκλοπών

Σε δήλωσή της, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χτες με την αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε σχετικά με τις υποκλοπές:

«Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για ένα κλαδί στο μεγάλο και φουντωτό δέντρο της γενικευμένης παρακολούθησης κομμάτων, κυβερνήσεων, κινημάτων, παρακολούθηση η οποία ωφελεί κράτη, κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες, επιχειρηματικούς ομίλους, και η παρακολούθηση κατά τη γνώμη μας έχει δύο στόχους: Εχει στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να χτυπήσουν το ριζοσπαστικό κίνημα, αλλά και να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον πόλεμο που υπάρχει ανάμεσα σε κράτη, κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους.

Από κει και πέρα, όταν υπάρχει το "ΕΣΕΛΟΝ", που παρακολουθεί τα πάντα, όταν υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι, δορυφόροι και διάφορα συστήματα, τώρα φαίνεται "αθώα", ας πούμε, η παρακολούθηση μέσα από ένα δίκτυο σύγχρονων κινητών τηλεφώνων.

Αυτό δε σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα μοιρολατρικά, ούτε θεωρούμε ότι πρέπει να ενοχοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες που είναι στην υπηρεσία της παρακολούθησης κινημάτων, πολιτών, κομμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που έχουν το πεπόνι, έχουν και το μαχαίρι. Και βεβαίως πιστεύουμε ότι υπό παρακολούθηση δεν είναι μόνο τα κυβερνητικά στελέχη. Απλώς βγήκε το ένα κλαδί στην υπόθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ