Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κινδυνεύεις;

Και τι κάνεις;

Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Χαρά οι ...ψαράδες

Και δικαίως, αν και δεν πρόκειται να 'ναι δικό τους το κέρδος, έχουν γνώση οι έμποροι...

Πρέπει να 'σαι πολύ κολλημένος με το κυνήγι για να τρως τέτοιες μέρες ...πτηνά

Εκτός κι αν πράγματι πιστεύουν ορισμένοι ότι ο χαμός που ήδη σαρώνει στην από κει μεριά των συνόρων, θα περάσει από έλεγχο στα τελωνεία.

Ασε, που το μοναδικό αρμόδιο επιστημονικό κέντρο για όλη τη Βόρεια Ελλάδα έχει όλους κι όλους δυο υπαλλήλους. Τι να πρωτοελέγξουν οι άμοιροι όταν τα κοτόπουλα πέφτουν ξερά σαν τις μπεκάτσες...

Μοιάζει αστεία η όλη κατάσταση, είναι παραπάνω από τραγική, γι' αυτό κι αντιμετωπίζεται με μαύρο χιούμορ.

Κέρδος «ούμπερ άλες». Κι όσο αρνείσαι να καταλάβεις ότι το καπιταλιστικό κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια επιδημία, επειδή δε θέλει, επειδή κοστίζει στο καπιταλιστικό κέρδος, τόσο θα ψάχνεις χώρο για τα νεκροταφεία που θα χρειαστεί να «στεγάσουν» τις σύγχρονες εκατόμβες.

Κι αν έρθει εκείνη η ώρα - δε σε σώζει η προσευχή για να μην έρθει - άντε εσύ να βρεις λύση στον τόσα χρόνια σχεδιαζόμενο «τρίτο πόλο». Οσο φοβάσαι το στοιχειώδες, το πασίγνωστο «όχι» που σ' έχει κάνει περήφανο για το χτες σου, τόσο σκυφτός θα βαδίσεις ως και στον τάφο.

Κάτσε χάζευε κάτι αναλύσεις που σου λένε πως φταίει η «ανάπτυξη» για τον πόλεμο που έρχεται, ξεχνώντας ότι αυτοί οι ίδιοι έχουν θεό τους την καπιταλιστική ανάπτυξη, αυτήν την ανάπτυξη που ξορκίζουν όταν δεν είναι ανάπτυξη των δικών τους κερδών.

Για την «Κόκκινη Προβιά» θα διαβάσετε σ' άλλη σελίδα, εδώ δίπλα θα βρείτε την ιδεολογική φορεσιά της με την υπογραφή του αρχισυντάκτη της «Ελευθεροτυπίας». Αυτό που πρέπει να μένει καθαρό είναι πως αυτός που στην «Ελευθεροτυπία» από το βάθρο της εξουσίας του κηρύσσει την ενοχή των κομμουνιστών και αθωώνει τον αντικομμουνισμό, κι αυτός που κηρύσσει νέο αντικομμουνιστικό αγώνα από την «Απογευματινή», είναι το ίδιο «πρόσωπο». Οι υπογραφές διαφέρουν. Η μήτρα είναι η ίδια.

Ψάχνε εσύ να βρεις το δίκιο σου με όρκους στην αστική δημοκρατία. Ρώτα, καημένε, τις εργάτριες της «Σεξ Φορμ», τους εργάτες της «Σόφτεξ», αυτούς της Βιομηχανίας Ζάχαρης κι αυτούς των Λιπασμάτων, να σου πουν πώς εισπράττουν από πρώτο χέρι τον δημοκρατικό βούρδουλα που πάνω του γράφει «δίκιο είναι το ταμείο του εργοδότη».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ