Σάββατο 14 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δημοσιεύονται αύριο οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου

Δημοσιεύονται αύριο, μαζί με το «Ρ», οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 9ο Συνέδριο της Οργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13-14 Μάη 2006. Με τη δημοσίευση των Θέσεων ξεκινάει η προσυνεδριακή περίοδος για την ΚΝΕ.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ: «Το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα εκτιμήσει την πορεία της οργάνωσης από το 8ο Συνέδριο ως σήμερα και θα εκλέξει νέο Κεντρικό Συμβούλιο και νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Στο επίκεντρο του προβληματισμού της Οργάνωσης και του Συνεδρίου τίθεται το πώς θα ισχυροποιηθεί παραπέρα η ΚΝΕ αναπτύσσοντας τον πρωτοπόρο, επαναστατικό ρόλο της, ως νεολαία του ΚΚΕ, που συμβάλλει στην οικοδόμηση του Μετώπου, στην πάλη για το σοσιαλισμό.

Η ΚΝΕ απευθύνεται στην ελληνική νεολαία και ειδικά στους νέους εργάτες και τις εργάτριες και στους νέους που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού. Επιθυμεί να συζητήσει, να ακούσει τη γνώμη όσο το δυνατόν περισσότερων νέων που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Να ακούσει τη γνώμη, τις απόψεις τους, την κριτική και τις παρατηρήσεις τους.

Η ΚΝΕ προχωρά με αισιοδοξία στο 9ο Συνέδριό της. Με πίστη ότι ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος».

Προσυνεδριακό Διάλογος

Με τη δημοσίευση των Θέσεων ξεκινάει και ο Προσυνεδριακός Διάλογος που θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα φύλλα του «Οδηγητή». Οπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου, μέλη της ΚΝΕ, φίλοι της Οργάνωσης και όλοι όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους πάνω στις Θέσεις του ΚΣ μπορούν να στείλουν ένα κείμενο μέχρι 800 λέξεις (δακτυλογραφημένο ή καθαρογραμμένο χειρόγραφο) στη διεύθυνση: Κεντρικό Συμβούλιο ΚΝΕ, Λεωφόρος Ηρακλείου 145, Τ.Κ. 14231, με την ένδειξη «Για την Επιτροπή Προσυνεδριακού Διαλόγου». Επίσης, με την ίδια ένδειξη μπορούν να αποστέλλονται κείμενα με τη μορφή συνημμένου αρχείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση kne@kne.gr

Τα κείμενα για τον προσυνεδριακό διάλογο είναι απαραίτητο να έχουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του συγγραφέα για να μπορεί η επιτροπή να επικοινωνεί με τους αποστολείς για ό,τι χρειαστεί. Η Επιτροπή θα δέχεται κείμενα για δημοσίευση (στον «Οδηγητή» και την ιστοσελίδα της ΚΝΕ) ως τις 20 Απρίλη 2006. Σημειώματα που θα φτάσουν εκπρόθεσμα, ανώνυμα ή θα ξεπερνούν τις 800 λέξεις δε θα δημοσιευτούν, αλλά θα τεθούν υπόψη των αντιπροσώπων του 9ου Συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ