Σε όλους αυτούς, οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ και το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Γενάρη, στις 6.30μ.μ., στα Προπύλαια με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι ξένων κομμουνιστικών κομμάτων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην αμερικάνικη πρεσβεία. Η μαζική συμμετοχή όλων είναι επιβεβλημένη από το ίδιο το περιεχόμενο του αντικομμουνιστικού μνημονίου και τις συνέπειες που θα επιφέρει τυχόν υπερψήφισή του από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Οι προσυγκεντρώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για το συλλαλητήριο της 19ης του Γενάρη έχουν οριστεί για τις 5.30 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:
-- Στο Μουσείο για τη Σπουδάζουσα και τα ΤΕΙ.
-- Στην Ομόνοια για τις κλαδικές Οργανώσεις, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς και τους ΕΒΕ.
-- Στα Χαυτεία για τις Δυτικές, Βόρειες, Βορειοδυτικές, Νοτιοδυτικές συνοικίες και για τα Διαμερίσματα 5ο - 6ο, 1ο - 7ο, 3ο - 4ο του Δήμου Αθήνας.
-- Στο Ζάππειο για τις Νότιες, Νοτιοανατολικές, Ανατολικές, Βορειοανατολικές συνοικίες και το 2ο Διαμέρισμα.
Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.
Επίσης, η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής θα γίνει στις 6μ.μ., στην Ομόνοια.
Σήμερα, Σάββατο:
-- Στο «Πράκτικερ» Αιγάλεω στις 10 π.μ.
- Στο «Χόντος» στην Πατησίων στις 2 μ.μ.
-- Στις βιοτεχνίες όπου εργάζονται μετανάστες στα Πατήσια στις 11 π.μ.
-- Στα σούπερ μάρκετ Κυψέλης στις 11 π.μ.
Τη Δευτέρα 16/1:
-- Στο ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ» στις 12 το μεσημέρι θα περιοδεύσει η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.
-- Στο κτίριο του ΟΤΕ στην Τροίας στις 7.30 π.μ.
-- Στο κτίριο του ΟΤΕ στην Κωλέττη στις 10 π.μ.
-- Στη σχολή ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι στις 10 π.μ.
-- Στους προνοιακούς χώρους στην πρώην βάση του Ελληνικού στις 10 π.μ.
-- Στον «Ευαγγελισμό» στις 10 π.μ.
-- Στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού στις 11 π.μ.
-- Στον ΗΛΠΑΠ στον Κόκκινο Μύλο στις 7.30 π.μ.
-- Στον ΟΣΕ Καρόλου και στην ΕΘΕΛ στο Βοτανικό.
-- Στη δημοτική αστυνομία Αρμοδίου στις 2 μ.μ.
-- Στην Εγνατία Τράπεζα.
-- Σε παιδικούς σταθμούς στα Πατήσια στις 10 π.μ.
- Στη «ΦΕΙΔΑΣ».
Την Τρίτη 17/1:
-- Στα συγκροτήματα Α και Γ της ΙΝΤΡΑΚΟΜ θα περιοδεύσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 π.μ.
-- Στο κτίριο του ΟΤΕ στη Δαγκλή στις 7 π.μ.
-- Στο κτίριο του ΟΤΕ στην Ιεροσολύμων στις 11 π.μ.
-- Στον ΟΤΑ Ζωγράφου στις 6.45 π.μ.
-- Στα ιδρύματα χρονίως πασχόντων (Σκαραμαγκά) στις 10 π.μ.
-- Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας στις 10 π.μ.
-- Στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Ανθούσα.
-- Στους εργάτες του 5ου Διαμερίσματος στις 7.30 π.μ.
-- Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων στις 11.30 π.μ.
Την Τετάρτη 18/1:
-- Στην ΙΝΦΟΤΕ στις 9 π.μ.
-- Στην ΕΛΕΠΑΠ στις 10 π.μ.
-- Στους εργάτες στο ιστορικό κέντρο στις 2 μ.μ.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου της 19ης του Γενάρη πραγματοποιούνται πικετοφορίες την Τρίτη, 17 του Γενάρη για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και την ανάγκη συμμετοχής στην κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα, στις παρακάτω πόλεις:
Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ταύρο, Φάληρο, Μοσχάτο, Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Δάφνη, Μπραχάμι, Γλυφάδα, Χολαργό, Χαλάνδρι, Γκύζη, Αμπελόκηπους, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Σεπόλια, Κολωνό, Πετράλωνα, Αγίους Αναργύρους, Πετρούπολη και Κυψέλη.
Οι κλαδικές Αχτίδες της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Εργατικοί Τομείς της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, στις 6 μ.μ.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συσκέψεις:
-- Από την ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας τη Δευτέρα 16/1, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της, Ελ. Βενιζέλου 55, στην Αγ. Βαρβάρα.
-- Από τις ΚΟΒ Χαϊδαρίου τη Δευτέρα 16/1, στις 7 μ.μ., στα γραφεία τους.
-- Από την ΚΟΒ Λόφου Περιστερίου τη Δευτέρα 16/1, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της, Αγίας Τριάδας 109.
-- Από την ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα Αιγάλεω τη Δευτέρα 16/1, στις 7 μ.μ. στα γραφεία της, Πλαστήρα 105.
-- Από τις Επιτροπές Ειρήνης Κυψέλης, Πατησίων, Αχαρνών στις 23 του Γενάρη, στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ στην 3ης Σεπτέμβρη.