Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17Ν»
Διακοπή έως τις 19 Γενάρη

Στις 19 Γενάρη θα συνεδριάσει το πενταμελές Εφετείο που δικάζει την υπόθεση της «17Ν», μετά το χτεσινό αυτεπάγγελτο διορισμό τριών συνηγόρων υπεράσπισης του Αλ. Γιωτόπουλου. Οι δικηγόροι αποδέχτηκαν το διορισμό τους και ζήτησαν χρόνο προκειμένου να ενημερωθούν για το κατηγορητήριο του εντολέα τους. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες ο Αλ. Γιωτόπουλος αρνήθηκε να τους συναντήσει.

Ωστόσο, υπέβαλαν τις αιτιάσεις τους. Ο Γ. Κάβουρας ζήτησε να επικοινωνήσει πρώτα με τον Αλ. Γιωτόπουλο, ο Θ. Αγγελής έθεσε το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις λοιπές επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ενώ ο Θ. Θεοχάρης δήλωσε στην αρχή «παρών» και κατόπιν αδυναμία να αναλάβει αυτή την ειδική ποινική διαδικασία.

Ενταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στην έδρα και τους συνηγόρους υπεράσπισης Γιάννα Κούρτοβικ, Ι. Μυλωνά και Γ. Γκουντούνα, αλλά και με τους κατηγορούμενους Δ. Κουφοντίνα και Χ. Ξηρό. Οι δικηγόροι ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο διορισμού των τριών συνηγόρων.

Λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης, μετά από σχετική πρόταση της εισαγγελέα Ευτέρπης Κουτζαμάνη, το δικαστήριο διέταξε να σταλούν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών αποσπάσματα των πρακτικών που αφορούν τις αρνήσεις των δικηγόρων που διορίστηκαν αυτεπάγγελτα, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απείθειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ