Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη της υπερκάλυψης

Το ξεκίνημα του νέου χρόνου για το ΚΚΕ συνέπεσε με την επιτυχή έκβαση μιας σημαντικής μάχης που έδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, αυτή της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης, με υπερκάλυψη κατά 101,6% του πανελλαδικού πλάνου, γεγονός που ενθαρρύνει και ωθεί σε ακόμα πλατύτερο πολιτικό άνοιγμα, σε ένταση της δράσης. Η υπερκάλυψη ήταν αποτέλεσμα ενός πλατιού ανοίγματος μέσα στο λαό και επιβεβαίωσε το αυξημένο κύρος και την επιρροή του ΚΚΕ, τους ισχυρούς δεσμούς που έχει οικοδομήσει με την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Παρότι η μάχη αυτή δεν έχει λήξει εντελώς, καθώς η οικονομική εξόρμηση λήγει στις 16 Γενάρη και οι Κομματικές Οργανώσεις συνεχίζουν για την κάλυψη και υπερκάλυψη των αναπροσαρμοσμένων πλάνων που καθεμία με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητές της έχει καθορίσει, νέα καθήκοντα και προκλήσεις υψώνονται μπροστά τους, άρρηκτα συνδεδεμένα στο σύνολό τους. Για παράδειγμα, το πώς το πλατύ άνοιγμα που υλοποιήθηκε για την οικονομική εξόρμηση και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που αυτό είχε, θα βαθύνουν περισσότερο στην προοπτική της μάχης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών για την αποδυνάμωση των συνεταίρων του δικομματισμού και την αποφασιστική ενίσχυση των συνδυασμών αγωνιστικής συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ. Η μάχη αυτή, έχοντας και οικονομική διάσταση, προκαλεί τις Κομματικές Οργανώσεις να δώσουν έως τα μέσα του Γενάρη τον καλύτερό τους εαυτό για όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις στην οικονομική εξόρμηση.

Δεν είναι η μοναδική μάχη αυτή για τον επόμενο χρόνο. Η δεδομένη σκλήρυνση μιας ήδη αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει συναγερμό για τις κομματικές δυνάμεις. Η ανάγκη ανάπτυξης ενός πλατιού λαϊκού κινήματος που θα αντιπαλέψει αυτή την πολιτική, θα υπερασπίσει κεκτημένα και θα διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι καθήκον σύνθετο, που απαιτεί σκληρή πολιτικοϊδεολογική δουλιά, τέτοια που να ωθεί σε δράση, να απαντά στην προπαγάνδα και τα ιδεολογήματα της άρχουσας τάξης, αλλά και να ανοίγει προοπτική, να πείθει για τη διέξοδο όπως αυτή αποτυπώνεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Η ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της δράσης των μελών και των φίλων του ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί την επίτευξη των στόχων μας. Ανάμεσα στους οποίους στην παρούσα φάση είναι και η μαζική καταδίκη του αντικομμουνιστικού μνημονίου, των εμπνευστών του και των στοχεύσεών τους, που δεν είναι μόνο η κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού και το χτύπημα των κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά η ποινικοποίηση της αγωνιστικής λαϊκής δράσης στο σύνολό της.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ