Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Κατάθεση «παρωδία»!

Σε κλίμα αμφισβήτησης από τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής συνεχίζεται η κατάθεση του τεχνικού συμβούλου της εταιρίας

Μέσα σε αντιφάσεις και προκλήσεις για τους νεκρούς και τους συγγενείς των θυμάτων συνέχισε την κατάθεσή του, στη δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ που διεξάγεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ο Αντώνης Ματθαίου, τεχνικός σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρίας «Hellenic Seaways» (πρώην MFD), ο οποίος επιχείρησε να κάνει το «μαύρο - άσπρο».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θέση του για τις παρατηρήσεις που υπήρχαν σε πιστοποιητικά του πλοίου και οι οποίες για τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρίας είναι... αμελητέες. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε επανειλημμένα από το δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής Γ. Τρανταλίδη, για το αν απαγορεύεται ο απόπλους ενός πλοίου, όταν δεν έχει αποκατασταθεί κάποια παρατήρηση, απάντησε πως εξαρτάται από την παρατήρηση που υπάρχει και αν αυτή αφορά ή όχι την αξιοπλοΐα του πλοίου! Για να του απαντήσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ν. Λεοντής: «Το δικαστήριο θεωρεί δεδομένο ότι οποιαδήποτε παρατήρηση παραβιαστεί, πρέπει να απαγορευτεί ο απόπλους»!

Παρόμοια θέση είχε ο Αντ. Ματθαίου και για τις σωσίβιες λέμβους του ΣΑΜΙΝΑ, καθώς σε ένορκη βεβαίωση στις 10/12/03 είχε δηλώσει ότι τη βάρκα 8 του καραβιού την κατέβασε το πλήρωμα, ενώ χθες στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει ποιος την κατέβασε!

Για τα σωσίβια του πλοίου, στα οποία παρουσιάστηκαν σοβαρές ελλείψεις σε λαμπάκια και σφυρίχτρες, τη στιγμή μάλιστα που έξι μέρες πριν το ναυάγιο είχαν ελεγχθεί από επιθεωρητή του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων και είχαν βρεθεί «εντάξει», ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας αρκέστηκε να απαντήσει πως: «Εξαρτάται από το ποιοι ταξιδεύουν!» Υπονοώντας προφανώς αυτό που είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες της κατάθεσής του, ότι δηλαδή τα κλέβουν νέοι και μαθητές σχολείων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ