Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Ηθικόν ακμαιότατον

Υπάρχει, φαίνεται, μεγάλη επιδημία! Κάποιοι προπαγανδίζουν την επιστροφή στη φύση, κάποιοι άλλοι την επιστροφή στα «παλιά». Στις ξέγνοιαστες μέρες της εφηβείας και του στρατού! Το σήμερα δεν πάει να κουρεύεται! Δικό μας είναι, άλλωστε; Εμάς αφορά; Κάποιοι άλλοι, όπως είναι γνωστό, φροντίζουν γι' αυτό. Εμείς ολοταχώς προς τα πίσω.

Ο Σταμάτης Τσαρουχάς νόμισε, ίσως, πως χτύπησε φλέβα! Μετά την εμπορική επιτυχία που σημείωσε η ταινία του «Οι γενναίοι της Σαμοθράκης», κατεβαίνει στο στίβο με το «Ηθικόν Ακμαιότατον». Με μια ομάδα παλιόφιλους, συμμαθητές, που ενώ έχουν ψιλοβολευτεί οικονομικά, συναισθηματικά πάνε κατά διαόλου! Πώς θα γινόταν αλλιώς, τόσο και τέτοια ανώριμα άτομα που ήταν;

Πλακίτσες, χωρατά, έξυπνες ατάκες, λίγο ποδόσφαιρο, λίγο αντικομμουνισμό, και τέλος, όπως ακριβώς στις αμερικάνικες συνταγές, ζήτω και ο γάμος! Λες και αφού παντρευτείς, ιδιαίτερα σε δεύτερο γάμο, θα πας στον παράδεισο...

Την απόπειρα του Τσαρουχά, για ελεύθερη αντιγραφή των «Εντιμότατων Φίλων», στηρίζουν μια πλειάδα καλών και γνωστών ηθοποιών. Οι οποίοι, παρόλη την αμηχανία τους, δείχνουν να το διασκεδάζουν. Τα υπαρκτά προβλήματα και η λύση τους μπορούν να περιμένουν. Ο κινηματογράφος έχει άλλες ασχολίες. Καλή διασκέδαση, λοιπόν!

Παίζουν: Σάκης Μπουλάς, Ρένος Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλατζίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Θάλεια Ματίκα, Αριέτα Μουτούση, Ζωή Φυτούση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ