Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σφάζουν, ρημάζουν, απάγουν

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Κι ύστερα σου λένε: Πολέμα την τρομοκρατία!

Τρία δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου έχει το κοίτασμα κάτω από τη Νασιρίγια. Η ΕΝΙ, η ιταλική εταιρία πετρελαίων, είχε συμφωνία επί Σαντάμ για την εκμετάλλευση, εξασφάλισε συμφωνία και με τους Αμερικανούς για διατήρηση της σύμβασης και τώρα οι Ιταλοί στρατιώτες πολεμάνε εκεί για την ...ειρήνη.

Για τα συμβόλαια ποιων κατασκευαστικών εταιριών πολεμάνε «ανθρωπιστικά» οι Ελληνες, που είναι στο Αφγανιστάν; Θα το μάθουμε, όταν γυριστεί το ανάλογο βίντεο, συνοδευόμενο με το επιφώνημα «πω πω θέαμα».

Το «ευφυές σχέδιο» για την τρομοκρατία έχει κοινό παρονομαστή με τις αποστολές «ανθρωπιστικής βοήθειας». Συμβαίνει να έχει και τον ίδιο εκτελεστή. Ο οποίος και οργανώνει το όλο σκηνικό και σκούζει ότι δήθεν απειλείται.

Και πρέπει να 'σαι σίγουρος πως κάθε φορά, που θα δείχνεις τον ένοχο, θα σπεύδουν οι παρατρεχάμενοι της κάθε «πρεσβείας» να σου τραβήξουνε το αυτί, γιατί αποκαλύπτεις την προβοκάτσια κι επιμένεις να διαχωρίζεις τον πράκτορα από τον μαχητή του απελευθερωτικού κινήματος.

Τόσα χρόνια «σίτιση» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση δεν ξεχνιούνται εύκολα. Οτι σήμερα έχεις και τον τίτλο του προέδρου των δημοσιογράφων, είναι ένα πρόβλημα για τους δημοσιογράφους, αλλά εδώ που τα λέμε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη είχαν να διαλέξουν, τώρα απλά λούζονται έναν εκπρόσωπό τους, που θεωρεί αυτονόητο πως όποιος θεωρείται από τους προϊσταμένους του ύποπτος δεν πρέπει καν να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Λαμπρές μέρες ξημερώνουν...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ