Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην περάσει η αντικομμουνιστική επίθεση

Η Κομμουνιστική Νεολαία της Τσεχίας κάνει έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη

Την καμπάνια ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών να τη θέσει εκτός νόμου συνεχίζει η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας(ΚΕΝ) Τσεχίας και καλεί σε αλληλεγγύη κάθε προοδευτικό άνθρωπο στον κόσμο.

Τη Δευτέρα αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμη Γκιώνη, επισκέφτηκε την πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα και έκανε παράσταση διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη αυτή προσπάθεια ποινικοποίησης της κομμουνιστικής δράσης.

Αυτό που ενοχλεί την άρχουσα τάξη της Τσεχίας είναι ότι η ΚΕΝ Τσεχίας δέχεται το Μαρξισμό - Λενινισμό και την ταξική πάλη. Με το πρόσχημα της γελοίας αιτιολόγησης ότι «η ΚΕΝ είναι οργάνωση νέων και δεν μπορεί να υπεισέρχεται στη σφαίρα δράσης των πολιτικών κομμάτων και ότι διαδίδει το ταξικό μίσος», επιχειρείται χτύπημα συνολικά της κομμουνιστικής ιδεολογίας.

Αυτό που ενοχλεί είναι ότι η οργάνωση δηλώνει ξεκάθαρα ότι «προγραμματικός στόχος της είναι ο σοσιαλισμός, ως μια κοινωνία δημοκρατική ελεύθερων και ισότιμων ανθρώπων που εξασφαλίζει κοινωνικά δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια».

Επίσης ότι «με θάρρος υπερασπίζεται την κοσμοθεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού» και θεωρεί ότι «ο καπιταλισμός δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, γι' αυτό παλεύει για την επαναστατική του ανατροπή από τις εργαζόμενες μάζες. Η εναλλακτική λύση που προτείνουμε είναι το σοσιαλιστικό σύστημα όπου η παραγωγή δεν αποσκοπεί στο κέρδος, αλλά στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης του κομμουνιστικού κινήματος, (τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα περιστατικά) χρειάζεται να αντισταθεί και να απαντήσει κάθε άνθρωπος καλής θέλησης. Σε αυτό καλεί και η ΚΕΝ Τσεχίας και ζητάει να αποσταλούν επιστολές διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας στην εξής διεύθυνση:

Ministerstvo Vnitra, oddeleni volebni a sdruzovani

Namesti Hrdinu 3,

140 21 Praha 4

FAX: 0042 974 816 872

Και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: stiznosti@mvcr.cz

Αντίγραφα αυτών των επιστολών διαμαρτυρίας γίνεται παράκληση να αποστέλλονται και στη διεύθυνση της ΚΕΝ (KSM) ksm@ksm.cz


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ