Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Τρούμπα» εν υπηρεCΙΑ η Ελλάδα!

Του Τάσου Αναστασίου (από τα «Νέα»)
Του Τάσου Αναστασίου (από τα «Νέα»)
Η ιστορία με τις απαγωγές και τις ανακρίσεις των μεταναστών από το Πακιστάν, που ζουν στη χώρα μας, κρατά από τον περασμένο Ιούλη. Γνωστοποιήθηκε τον Αύγουστο. Εκτοτε έχουν περάσει 6 μήνες. Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για να διερευνήσει την υπόθεση ένα ολόκληρο εξάμηνο; Τι έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης;

*

Οτι δεν έχει καν ιδρώσει το αυτί τους από το γεγονός ότι στο ελληνικό έδαφος δρουν ανεξέλεγκτα (ή μήπως σε συνεννόηση με «ημετέρους»;) ξένες μυστικές υπηρεσίες, μυστικές υπηρεσίες με «δικαιώματα» πάνω στη ζωή και στην ελευθερία (!) των ανθρώπων που διαβιούν στον τόπο μας, μυστικές υπηρεσίες που ενεργούν επί ελληνικού εδάφους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, φαίνεται από το «θάψιμο» της υπόθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών.

*

Ηδη από τον περασμένο Αύγουστο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε τονίσει κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στον κ. Βουλγαράκη (19/8/2005) ότι οι τοποθετήσεις του τύπου «δεν είδα - δεν ξέρω», που επιστράτευσε στην υπόθεση των μεταναστών, δεν πείθουν κανέναν. Το ΚΚΕ από το περασμένο καλοκαίρι ζητούσε «άμεση διερεύνηση» και «άπλετο φως». Αντ' αυτού η κυβέρνηση «κουκούλωσε» το θέμα. Σε βαθμό που ο δικηγόρος των απαχθέντων αναγκάστηκε χτες να προβεί σε αναφορά στη Βουλή, ώστε να ταρακουνηθούν τα ύδατα που παραμένουν λιμνάζοντα. Με ευθύνη της κυβέρνησης.

*

Η αδιαφορία και η απάθεια της κυβέρνησης θα μπορούσε να θεωρηθεί επιχείρηση συγκάλυψης. Πρόκειται για στάση που την «ενοχοποιεί» βαρύτατα. Δηλώσεις, όπως η χτεσινή του κ. Βουλγαράκη («ουδεμία εμπλοκή ελληνικών Υπηρεσιών Ασφαλείας υφίσταται», ανακοίνωσε για την υπόθεση της ομηρίας και ανάκρισης των μεταναστών), μεγαλώνουν τις κυβερνητικές ευθύνες.

*

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τολμά να διαψεύσει τις καταγγελίες αποτελεί ικανή απόδειξη της ύπαρξης και δράσης ξένων μυστικών υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος. Το μόνο που φαίνεται πως ενδιαφέρει τον κ. Βουλγαράκη είναι να μας πει ότι οι ελληνικές υπηρεσίες δε συνεργάζονται κιόλας μαζί τους.

Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να ομολογήσει η κυβέρνηση ότι «συνεργάζεται» μαζί τους είναι να «κάνει τα στραβά μάτια» για τη δράση τους. Και να ακολουθεί την ιταμή τακτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ