Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ
Κίνδυνος να χάσουν την επιδότηση

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση για το κίνδυνο να χάσουν την επιδότηση οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς για λόγους που αφορά τη νομιμότητα των εμπόρων, κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται: «Ολόκληρη ή σημαντικό μέρος της επιδότησης βρώσιμων ελιών παραγωγής 2003 - 04 κινδυνεύουν να χάσουν πολλοί παραγωγοί των Νομών Φθιώτιδας και Μαγνησίας που πούλησαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία (τιμολόγια, βεβαιώσεις) την παραγωγή τους σε ορισμένους εμπόρους, επειδή από τους εμπόρους αυτούς, για διάφορους λόγους που δεν ευθύνονται οι αγρότες, είτε αφαιρέθηκαν οι άδειες εμπορίας από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Γεωργίας είτε βαθμολογήθηκαν με βαθμό μικρότερο του 100».

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει: «Επειδή η σύνδεση της επιδότησης που δικαιούνται οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς με τη νομιμότητα των εμπόρων είναι άδικη και παράλογη και δε συμβάλλει στο ελάχιστο στην εξυγίανση των κυκλωμάτων αλλά φορτώνει στις πλάτες των παραγωγών τις παρανομίες των εμπόρων», ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «τι ενέργειες θα κάνει για να πάρουν ολόκληρη την επιδότηση οι δικαιούχοι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ