Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις

Το Σάββατο η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν Τρίκαλα, Φάρσαλα και Καρδίτσα

Αποψη από προηγούμενη αγροτική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Αποψη από προηγούμενη αγροτική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε Θεσσαλία και Μακεδονία, για τις νέες κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ.

Οι κινητοποιήσεις, που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, ξεκινούν από τα Τρίκαλα, την ερχόμενη Δευτέρα, όπου, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ», θα γίνει αγροτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακολουθούν την επόμενη μέρα, Τρίτη 29 Νοέμβρη, συγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα στα Φάρσαλα, που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και την Τετάρτη 30 Νοέμβρη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Καθημερινά οι συνδικαλιστές των τριών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, μελών της ΠΑΣΥ, σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, πραγματοποιούν περιοδείες σε χωριά και δήμους των νομών, ενημερώνοντας τους αγρότες, ιδιαίτερα για τον καταστροφικό χαρακτήρα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα οξύνει τα προβλήματά τους επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά τους. Ταυτόχρονα, συζητούν και για τις αιτίες των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την αναγκαιότητα αγωνιστικής διεκδίκησής τους με το πλαίσιο του συνεπούς αγροτικού κινήματος που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ. Και τους καλούν να δώσουν δυναμικά και μαζικά το «παρών» τους στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις της ερχόμενης βδομάδας, στέλνοντας μήνυμα συνέχισης της πάλης τους για την ανατροπή της πολιτικής ξεκληρίσματος της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και στην εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας, προς όφελός τους και υπέρ του λαού και του τόπου.

Περιοδείες

Περιοδείες πραγματοποιούν καθημερινά συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ σε χωριά της Θεσσαλονίκης, καλώντας τους παραγωγούς να πάρουν μέρος στην αγροτική κινητοποίηση στο Λουδία, το Σάββατο 26 Νοέμβρη.

Στη συγκέντρωση αυτή που διοργανώνει η ΠΑΣΥ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης σε συντονισμό και κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, θα απαιτήσουν:

  • Εγκαιρη διάθεση των προϊόντων τους, χωρίς ποσοστώσεις και πρόστιμα.
  • Κρατική στήριξη της γεωργίας.
  • Περιορισμό της ασυδοσίας των εμποροβιομηχάνων.
  • Ανθρώπινες συντάξεις 400 ευρώ τουλάχιστον η κατώτερη.

Θα καταγγείλουν ακόμη την κυβέρνηση για τη διάλυση της Ομοσπονδίας και θα καλέσουν σε αγώνα για τη σωτηρία της.

Χτες κλιμάκιο αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ επισκέφθηκαν το Μικρό Μοναστήρι, σήμερα θα περιοδεύσουν στις 6μμ στα Κουφάλια, ενώ αύριο στο Πρόχωμα και την Παρασκευή στο Αδενδρο και τη Χαλκηδόνα. Οπως τονίζουν στις περιοδείες τους, η ΠΑΣΥ παλεύει για ανάπτυξη της γεωργίας που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτών, θα εξασφαλίζει φτηνά και υγιεινά είδη διατροφής για όλο το λαό και θα δίνει ζωή στην ύπαιθρο. Προσθέτουν ότι οι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή: ή θα σκύψουν το κεφάλι και θα στριμωχτούν στις ουρές των ανέργων στις πόλεις ή θα αγωνιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ