Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στον Πολιτισμό, αντιστεκόμενοι στις κυρίαρχες επιλογές που τον υποβαθμίζουν, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους και το λαό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τη συζήτηση της σχετικής Επερώτησης του Κόμματος. Μια συζήτηση που, αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε με τα θεωρεία του Κοινοβουλίου κατάμεστα από εκπροσώπους μαζικών και πολιτιστικών φορέων.

Ο πολιτισμός είναι πεδίο σύγκρουσης ταξικών και κοινωνικών συμφερόντων τόνισε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Απαίτησε, παράλληλα, το πολιτιστικό έργο να παράγεται από καλλιτέχνες οι οποίοι θα είναι αδέσμευτοι τόσο από το κράτος όσο και από επιχειρηματίες. Σε ό,τι αφορά την πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης, η Αλ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «πολιτισμό ο οποίος οδηγεί στην αποβλάκωση». Παράλληλα, τόσο ο εισηγητής όσο και οι βουλευτές του ΚΚΕ, έθεσαν πλευρές του προβλήματος ζητώντας την αλλαγή των ασκούμενων από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πολιτικών.

Αναπάντητα όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που τέθηκαν άφησε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης. Στις παρεμβάσεις του περιορίστηκε απλώς σε γενικόλογες αναφορές για τον Πολιτισμό καθώς και σε κριτική των πρακτικών της προηγούμενης κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ