Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Περιοδεία ... στον τόπο του εγκλήματος

Το γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας που η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε σε φτώχεια και εξαθλίωση, επισκέφτηκε χτες ο Γ. Παπανδρέου για να μοιράσει ...συμπαράσταση και υποσχέσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε χτες στην Ηπειρο και βρέθηκε στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, για να έρθει αντιμέτωπος με τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική.

Σε μια επιχείρηση δημαγωγίας, ο Γ. Παπανδρέου στην επίσκεψή του στο Δήμο Παραμυθιάς και την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν πλήθος αντιαγροτικών νόμων, δήλωσε τη «συμπαράστασή» του στον αγροτικό κόσμο, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του «πιστεύει σ' αυτόν». Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι «κοντά στον αγροτικό πληθυσμό», σημαίνει «να αξιοποιήσουμε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική». Την πολιτική, δηλαδή, που μειώνει τις επιδοτήσεις στα αγροτικά προϊόντα, με στόχο τη σταδιακή κατάργησή τους... Στήριξε, λοιπόν, τη συνέχιση της πολιτικής του ξεκληρίσματος της αγροτιάς, και αντιπρότεινε «μια νέα μορφή ουσιαστικής ανάπτυξης, που θα συνδυάζει ο αγροτικός πληθυσμός, την αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό, με τον οικοτουρισμό και με το εμπόριο»!

Στο ίδιο μήκος κύματος και προβάλλοντας το πολιτικά επιχειρήματα της «ανθρωπιάς» και της ...φιλανθρωπίας, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει το επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους των «φτωχών χωριών» της Ηπείρου.

Στην κεντρική του ομιλία στην Ηγουμενίτσα, ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση, οξύνοντας την ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ του δικομματισμού. «Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του διακατέχονται από φαινόμενα σύγχυσης και υποκρισίας», είπε ο Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην παραίτηση από τη βουλευτική έδρα του Αχ. Καραμανλή.

Χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» και «ανεφάρμοστο» τον προϋπολογισμό του 2005, κατηγορώντας τη ΝΔ για «διαχειριστική ανικανότητα» με «επιλογές συντηρητικές και οπισθοδρομικές». Η νέα αντίληψη και η νέα διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή, είπε ο Γ. Παπανδρέου, «είναι ο πελατειακός καπιταλισμός και ο νεοφιλελεύθερος αυταρχισμός». Είναι η υποταγή «στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών», πρόσθεσε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «υπάρχει άλλος δρόμος», τον οποίο όμως ενταγμένο μέσα στη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, τον πέρασε μέσα από «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», προκειμένου να γίνει η Ελλάδα «ανταγωνιστική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ