Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Παραμένει «αποκομμένη» η Σάμος

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής του νησιού για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με αφορμή τις νέες περικοπές στα δρομολόγια συγκοινωνιών

Ο αγώνας των κατοίκων της Σάμου για φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος των εργαζομένων θα συνεχιστεί. (Φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Ο αγώνας των κατοίκων της Σάμου για φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος των εργαζομένων θα συνεχιστεί. (Φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Οι νέες περικοπές στα δρομολόγια των εναέριων και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τη Σάμο έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων του νησιού που βλέπουν για μια ακόμη χρονιά τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα να γίνεται κάτω από πιο αντίξοες συνθήκες.

Στα πλαίσια αυτά καταργήθηκε και πάλι η ακτοπλοϊκή γραμμή από και προς Θεσσαλονίκη, ενώ δε λειτουργεί η γραμμή προς Βόλο. Η διάρκεια του ταξιδιού για Πειραιά είναι μεγάλη και αγγίζει πολλές φορές τις 14 - 16 ώρες και μάλιστα με πλοία παλιά και υποσυντήρητα που συνεχώς παρουσιάζουν βλάβες. Σε αυτή την κατάσταση ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα που δημιουργείται με τα δρομολόγια της Ολυμπιακής, καθώς δύο από αυτά έχουν ήδη κοπεί.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Γραμματεία Συντονιστικής Επιτροπής Σάμου για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες, μετά από συνεδρίασή της, αφού καταγγέλλει τις δυσμενείς συνθήκες σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, σημειώνει: «Το διεκδικητικό μας πλαίσιο για γρήγορα, φτηνά και ασφαλή πλοία με απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα, παραμένει ακέραιο. Εξακολουθούμε να διεκδικούμε θαλάσσιες μεταφορές που να είναι κοινωνικό αγαθό υψηλού επιπέδου, να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον» και συμπληρώνει:

«Η Γραμματεία πιστεύει ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού ο δημόσιος χαρακτήρας του εθνικού μας αερομεταφορέα, γιατί επιτελεί τεράστιο κοινωνικό έργο αφού συνδέει με ασφάλεια, ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές με τον κορμό της Ελλάδας με ένα σχετικό προσιτό εισιτήριο. Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής θα αποτελέσει ένα γερό χτύπημα στη ζωή, στην οικονομία, στον τουρισμό των νησιών μας».

Καταλήγοντας, αναφέρει: «Η Γραμματεία και η Συντονιστική Επιτροπή Σάμου θα προχωρήσουν στην ενημέρωση των φορέων, σωματείων, συλλόγων, κατοίκων του νησιού και θα πάρουν μέτρα και πρωτοβουλίες αγωνιστικών διεκδικήσεων. Θα συμμετέχουμε στη σύσκεψη φορέων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στις 9 Νοέμβρη για τα προβλήματα των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τις προαναφερόμενες θέσεις μας, επιδιώκοντας τη διεύρυνση και ενίσχυση της Συντονιστικής Επιτροπής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ