Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΤΟ 2003
Αντιδράσεις των συγγενών για την απόφαση

Ενοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που έγινε το Φλεβάρη του 2003 στη γέφυρα του ποταμού Αλιάκμονα, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 16 από τους 23 επιβαίνοντες.

Μετά από μία πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, χτες, το δικαστήριο καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκιση τον Παναγιώτη Ζάχο, έναν από τους ιδιοκτήτες του λεωφορείου, και σε ένα χρόνο φυλάκιση τον οδηγό της προπορευόμενης νταλίκας, Μιχάλη Κωνσταντινόπουλο. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αθώοι κρίθηκαν η ιδιοκτήτρια της νταλίκας και ο δεύτερος ιδιοκτήτης του λεωφορείου του ΚΤΕΛ. Οι συγγενείς των θυμάτων αντέδρασαν στην απόφαση του δικαστηρίου, που αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους. Οι συνήγοροι των συγγενών των θυμάτων είχαν ζητήσει τη δίωξη και του υπαλλήλου του ΚΤΕΟ που λίγους μήνες πριν το δυστύχημα είχε κάνει έλεγχο στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και δε διαπίστωσε κανένα πρόβλημα. Αν και όπως ισχυρίζονται οι συνήγοροι, αποδείχτηκε ότι το λεωφορείο ήταν παμπάλαιο, τα ελαστικά του φθαρμένα και λάθος τοποθετημένα.

Ο οδηγός της νταλίκας κατηγορούνταν πως όταν ο οδηγός του λεωφορείου επιχείρησε να τον προσπεράσει, δεν έκανε στην άκρη, αλλά αντίθετα έκανε ελιγμό που είχε σαν αποτέλεσμα το λεωφορείο να πέσει στα προστατευτικά κιγκλιδώματα της γέφυρας του Αλιάκμονα και στη συνέχεια στο ποτάμι. Η ιδιοκτήτρια της νταλίκας κατηγορούνταν διότι δεν είχε εφοδιάσει τον οδηγό με το απαιτούμενο βιβλίο δρομολογίων και επιπλέον τον είχε προσλάβει για οδήγηση αυτοκινήτου για το οποίο απαιτείται άδεια ικανότητας οδηγού κατηγορίας Ε', ενώ αυτός είχε δίπλωμα κατηγορίας Δ'.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ