Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ για τα παιδιά του λαού

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης στοχεύει στην «παραγωγή» υποταγμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών αποφοίτων και αυριανών εργαζομένων

Κομμένους και ραμμένους στα μέτρα του κεφαλαίου θέλουν τους αυριανούς εργαζόμενους και σημερινούς μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, που αξιώνουν την πιο άμεση και γενικευμένη παρέμβασή τους στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, έτσι ώστε να εμποτίσουν τη νεολαία με τις αρχές και τις ...αξίες του καπιταλισμού. Γι' αυτό και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, μέσα από διάφορα κανάλια, προσανατολίζεται να βγάζει από κάθε βαθμίδα αποφοίτους χωρίς ουσιαστική μόρφωση, αλλά με δεξιότητες και αλλοτριωμένη συνείδηση, οι οποίοι δε θα αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και αδιαμαρτύρητα θα υφίστανται την εντεινόμενη συνεχώς εκμετάλλευση!

Μόλις χτες ο «Ρ» αποκάλυψε το χυδαίο αντικομμουνισμό που πλασάρεται σε διδακτικό εγχειρίδιο στο ΤΕΙ Πάτρας, το οποίο συσχετίζει τον «εκδημοκρατισμό» της Κούβας με το θάνατο του Φ. Κάστρο! Χτες ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Θεσσαλίας απαίτησε την επέκταση του μαθήματος «επιχειρηματικότητας» σε όλα τα σχολεία και, την ίδια στιγμή, το Πανεπιστήμιο Κρήτης διερευνά το ρόλο που πρέπει να παίξει το επιστημονικό δυναμικό για ...την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων!


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ