Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Συνδιοργανώνουν διεθνή διάσκεψη

Το Σάββατο, 1η Οκτώβρη, στην Κωνσταντινούπολη

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, στα πλαίσια των σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης, που αναπτύσσουν, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην πάλη των δύο λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις ενώσεις του, όπως το NATO και η ΕΕ, συνδιοργανώνουν διεθνή διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο 1η του Οκτώβρη, με θέμα «Οι εξελίξεις στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και η νέα δυναμική της αντιιμπεριαλιστικής πάλης», στην οποία έχουν προσκληθεί κομμουνιστικά κόμματα και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις από διάφορες χώρες.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στη συνάντηση κομμουνιστικά κόμματα και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις από Βέλγιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ιρλανδία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Συρία, Τσεχία, Τουρκία, ενώ θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία από το ΚΚ Κούβας. Στη συνάντηση από μέρους του ΚΚΕ θα συμμετάσχει πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ.

Η πρωτοβουλία αυτή θα είναι και η πρώτη ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων μεταξύ κομμουνιστικών κομμάτων για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην ΕΕ μετά τα δημοψηφίσματα και τις προοπτικές που διαφαίνονται. Η συνάντηση αποτελεί επίσης και μια σημαντική παρέμβαση, καθώς πραγματοποιείται μόλις 2 μέρες πριν από τη σύνοδο της ΕΕ όπου αναμένεται να αποφασιστεί η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας - ΕΕ.

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα παραβρεθεί, επίσης, και θα χαιρετίσει, στη μαζική συγκέντρωση ενάντια στην ΕΕ που διοργανώνει το «Πατριωτικό Μέτωπο» - η αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚ Τουρκίας - την Κυριακή 2 του Οκτώβρη στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν και οι Ελληνες μουσικοί Ψαραδάκος Στέφανος και Ψαραδάκος Μανώλης, που θα μεταφέρουν μέσα από τους ήχους της μουσικής το μήνυμα της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης και φιλίας των δύο λαών. Στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβούν και δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Βόρεια Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ