Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σύστημα αξιών» (2)

Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο: Αυτό που είπε ο Ρεγκούζας ή αυτό που έκαναν οι ΠΑΣΟΚοι που τον έβγαλαν στη σέντρα;

*

Ο Ρεγκούζας τα όσα είπε, τα είπε πριν από τρεις ολόκληρους μήνες! Τόσους μήνες, όμως, δεν ίδρωσε τ' αυτί κανενός! Ουδείς μίλησε από τους σημερινούς «αδιάφθορους»! Ουδείς διαμαρτυρήθηκε. Ουδείς εγκάλεσε τον υφυπουργό. Οσοι είχαν καταγράψει τα λεγόμενα Ρεγκούζα, τα κράταγαν στο μανίκι σαν «κρυφό άσο». Τέτοιοι είναι και οι μεν και οι δε: Παίζουν το δικομματικό «πόκερ» έχοντας για κρυφό τους χαρτί την ίδια τη σαπίλα του βασιλείου της Δανιμαρκίας!

*

Είχαν την ατάκα Ρεγκούζα και τη φύλαγαν. Για «όταν θα ερχόταν η ώρα». Σκασίλα τους το θέμα του «λαδώματος». Στα παλιά τους τα παπούτσια αν κάποιοι τα παίρνουν, αν η κοινωνία ταλαιπωρείται, αν για να κάνει ο πολίτης μια δουλιά του βγαίνει το λάδι.

Αυτούς, τους «αδιάφθορους», ένα τους νοιάζει: Αν μας πειράξει ο Ρεγκούζας (σ.σ.: πήγε να κάνει κάτι μεταθέσεις) τότε και μεις θα του τη φέρουμε! Θα τον βγάλουμε στα κανάλια και θα καμωνόμαστε ότι το κάναμε για το καλό της κοινωνίας.

Αλλά: Αν τους ενδιέφερε να σταματήσει το «λάδωμα» - και όχι το να διοικούν αυτοί και όχι οι άλλοι το «λάδωμα», όπως, στην πραγματικότητα, τους ενδιαφέρει - τότε δε θα περίμεναν τρεις μήνες για να βάλουν στη θέση του τον Ρεγκούζα. Αλλά αυτοί περίμεναν. Και περίμεναν γιατί δεν τους ενδιαφέρει, φυσικά, να βάλουν στη θέση του τον Ρεγκούζα. Τους ενδιαφέρει - απλώς - η θέση του Ρεγκούζα...

*

Κατά τα λοιπά η κοινωνία «διαπαιδαγωγείται» να πορεύεται με το δηλητήριο της ατιμίας, της συναλλαγής, της διαπλοκής, της μπόχας, να διαπερνά κάθε πόρο της. Οι μηχανές του κράτους των νυν και τέως κυβερνώντων δουλεύουν με λιπαντικό το «μέσο», τον «γνωστό του βουλευτή», το «δώσε τόσα να ξεμπερδεύεις, καημένε».

Και μετά - τι θράσος! - έρχονται, οι ίδιοι, οι πρασινογάλαζοι διαχειριστές αυτής της μπόχας για να το παίξουν «τιμωροί» και «αδέκαστοι»! Αποκαλύπτοντας (και έτσι) ένα πράγμα: Οτι για να κρατούν την κοινωνία δέσμια και ζαλισμένη, φροντίζουν να επιβάλουν τη δική τους «ηθική» σαν «κοινωνική ηθική», να εκπαιδεύουν την κοινωνία στο μιθριδατισμό της δικής τους εξαχρείωσης, να κάνουν, δηλαδή, την κοινωνία σαν τα μούτρα τους!

*

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο έγκλημα που έχουν προκαλέσει σε αυτό τον τόπο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ