Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΗΤΕΡΑ»
Αγωνιστική απάντηση στη φιέστα

Με τετράωρη στάση εργασίας (10 π.μ.-2 μ.μ.) απαντούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα», στην οριακή κατάσταση που έχει οδηγηθεί το Ιδρυμα, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και στη φιέστα που διοργανώνει για την ίδια μέρα το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τα 50χρονα του «Μητέρα».

Ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, προκειμένου να μη χαλάσει η φιέστα του υπουργείου στο Μέγαρο Μουσικής, πήγε στο «Μητέρα» την περασμένη Παρασκευή και - με τη συνδρομή της διοίκησης - όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι απείλησε το σωματείο να μην προχωρήσει στην κινητοποίηση!

Προσπάθεια καπηλείας των κινητοποιήσεων στο «Μητέρα» έκανε και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ίδια ηγεσία, που ουδέποτε αντιτάχτηκε στην πολιτική διάλυσης των δημοσίων δομών Πρόνοιας, επιχείρησε να εμφανιστεί χτες με ανακοίνωσή της ως υποστηριχτής των κινητοποιήσεων.

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο

Με το σύνθημα η υγεία είναι λαϊκό αγαθό και όχι εμπόρευμα, χτες το μεσημέρι, συνδικαλιστές και μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η συγκέντρωση έγινε στο χώρο των απογευματινών ιατρείων, όπου οι συνδικαλιστές μοίρασαν υλικό ενημερώνοντας τον κόσμο για την πολιτική ιδιωτικοποίησης και στο χώρο της υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο δρόμο που άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Σε συνάντηση που έγινε αμέσως μετά με τον διοικητή του Νοσοκομείου Νίκο Μανιαδάκη, οι συνδικαλιστές ζήτησαν την κατάργηση και το κλείσιμο των απογευματινών ιατρείων και απαίτησαν το δικαίωμα για δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Από τη μεριά του ο διοικητής του νοσοκομείου υπεραμύνθηκε της πολιτικής του υπουργείου Υγείας και της λογικής του «νοσοκομείου επιχείρησης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης χαρακτηριστική ήταν η παρουσία τόσο ανδρών της ιδιωτικής αστυνομίας του νοσοκομείου όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας, που όπως ομολόγησαν, μετά την παρέμβαση των συνδικαλιστών, ειδοποιήθηκαν από την υπηρεσία τους!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν υπάρχει φιλολαϊκός έλεγχος της εμπορευματοποιημένης Υγείας(16/1/2010)
Δημόσιες σχέσεις απ' το χαράτσι των ασθενών!(18/2/2006)
Με κινητοποίηση υποδέχτηκαν τα απογευματινά(9/4/2002)
Συνειδητά στον κοινό αγώνα για δωρεάν Υγεία(17/1/2002)
Κερκόπορτα στην ιδιωτική ασφάλιση(8/11/2001)
Μεγαλώνει η λαϊκή κατακραυγή(7/11/2001)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org