Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να τιμωρηθεί η εγκληματική πολιτική τους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων από το ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»

Το πολύνεκρο ναυάγιο δε στάθηκε, έστω εκ των υστέρων, η αφορμή για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αντίθετα, η κατάσταση χειροτέρεψε. Αυτό υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το ναυάγιο του «ΣΑΜΙΝΑ» και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι συγγενείς των θυμάτων για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Στην ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ σημειώνει:

«Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα του πολύνεκρου ναυαγίου του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ", ενός αποτρόπαιου μαζικού εγκλήματος που προκάλεσε η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών και έστειλε στο θάνατο 81 ανθρώπους.

Αποτελεί πελώρια πρόκληση ότι σε αυτά τα 5 χρόνια όχι μόνο δεν "έφτασε στο κόκαλο το μαχαίρι", όπως υποσχόταν η τότε κυβέρνηση, αλλά οι ηθικοί αυτουργοί, οι πραγματικοί ένοχοι, έμειναν στο απυρόβλητο.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του και την υποστήριξή του στον σκληρό και επίμονο αγώνα που δίνουν οι συγγενείς των θυμάτων για να αναδειχτούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Εχουν αποδειχτεί οι εγκληματικές ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρίας, των κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, των κρατικών υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών αξιοπλοΐας, γι' αυτό το ναυάγιο.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ότι το πολύνεκρο ναυάγιο δε στάθηκε, έστω εκ των υστέρων, η αφορμή για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αντιθέτως, η κατάσταση χειροτέρεψε. Με την εφαρμογή του Κανονισμού 3577/92 της ΕΕ, που στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, που απελευθερώνει παραπέρα τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δημιουργήθηκαν πρόσθετοι κίνδυνοι για την ασφάλεια των πλοίων, φορτώνοντας νέα βάρη στους ναυτεργάτες, στους κατοίκους των νησιών, στα λαϊκά στρώματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προώθηση από την κυβέρνηση της κατάργησης του ορίου απόσυρσης των πλοίων στα 30 χρόνια!

Το ΚΚΕ καλεί τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους σε ενιαίο μέτωπο. Να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει:

Σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές και φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μπορούν να υπάρξουν μόνο με τη δημιουργία δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, όπου τα πλοία θα είναι λαϊκή ιδιοκτησία με λαϊκή εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα προνόμια στους εφοπλιστές(2009-02-28 00:00:00.0)
«Κολοσσός» με τις πλάτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ(2005-12-10 00:00:00.0)
Τα σαπιοκάραβα...(2005-06-24 00:00:00.0)
Αγώνας για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες(2004-10-15 00:00:00.0)
Συγκροτήθηκε παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή(2004-09-28 00:00:00.0)
«Σαμίνα»(2003-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ