Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πανεργατική συγκέντρωση στις 6 Οκτώβρη

Αγωνιστικός σταθμός στην πορεία για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Με νέα πανεργατική συγκέντρωση στις 6 Οκτώβρη, στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, στις 7μ.μ., οι εργαζόμενοι του Πειραιά κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που, στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει η ΝΔ. Η κινητοποίηση αποτελεί ένα ακόμα αγωνιστικό βήμα στην πορεία για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 του Νοέμβρη.

Χτες, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ εξέδωσε την κεντρική ανακοίνωση για τη συγκέντρωση, ενώ στα πλαίσια της προετοιμασίας της κινητοποίησης έγινε το απόγευμα σύσκεψη προέδρων σωματείων και συνδικαλιστών, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Αποφασίστηκε να μη μείνει εργασιακός χώρος και εργατογειτονιά της περιφέρειας του Πειραιά που να μη γίνει εξόρμηση και περιοδεία. Να γίνουν συσκέψεις, συνεδριάσεις και συνελεύσεις παντού. Να σημάνει το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού από άκρη σε άκρη του Πειραιά.

Στην ανακοίνωση, η Γραμματεία καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση και να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας, των απολύσεων και της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, που φορτώνει με βάσανα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια.

«Η κατάσταση που ζούμε, η επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, επισημαίνεται, δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της πολιτικής που έχει κριτήριο τα κέρδη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι το αποτέλεσμα του ευρωμονόδρομου που δουλεύει για την ενίσχυση των μονοπωλίων».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, να αποδυναμώσουν τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό και να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο, για «να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας, να αντισταθούμε, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ