Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ο αποπροσανατολισμός συνεχίζεται...

Σε καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων εξελίσσεται η υπόθεση της (μη) χορήγησης του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλές εισοδηματικά ομάδες. Στην επιχείρηση εξαπάτησης συμμετέχουν τόσο η κυβέρνηση και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ, όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία το έχουν αναγάγει στο μείζον θέμα των ημερών. Ευδιάκριτος δε στόχος, η συγκάλυψη και η εξαφάνιση από την επικαιρότητα τόσο της επίθεσης που δέχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές λιτότητας (ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, απολύσεις, ανεργία, κλπ.) και άλλων προβλημάτων, όσο και της σκλήρυνσης της λιτότητας που προανήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός με την προώθηση νέων αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων».

Το θέμα του επιδόματος θέρμανσης συντηρήθηκε και χτες, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Αφού επανέλαβε τις γνωστές θέσεις ότι δηλαδή δεν μπορεί να δοθεί με δανεικά το επίδομα, ο υπουργός άφησε ένα μικρό παραθυράκι ανοιχτό - στα ασφυκτικά πλαίσια λιτότητας, μέσα στα οποία θα καταρτιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2006 - να δοθούν κάποια ψίχουλα σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, λέγοντας: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όρια αντοχής, στα πλαίσια του Προϋπολογισμού, για να ενισχύσουμε με οποιονδήποτε τρόπο γίνεται τις χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις».

Και ενώ η πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας περιστρέφεται γύρω από το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο δεν είναι παρά συνέπεια και μία από τις συνιστώσες των άγριων πολιτικών λιτότητας, η κυβέρνηση προωθεί το έργο των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, στο όνομα της ανάπτυξης του κεφαλαίου. Σήμερα ο υπουργός Οικονομίας θα δώσει στη δημοσιότητα - προς ...διαβούλευση - το προσωρινό «Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων», το οποίο δεν είναι παρά εξειδίκευση και υλοποίηση των στρατηγικών της Λισαβόνας. Με άλλα λόγια, ανατροπές σε Κοινωνική Ασφάλιση και εργασιακές σχέσεις, εκποίηση των κερδοφόρων τμημάτων της δημόσιας περιουσίας, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση προς όφελος της ...ανταγωνιστικότητας και η σκληρή δημοσιονομική λιτότητα θα αποτελέσουν την πυξίδα της οικονομικής πολιτικής και για το 2006.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες ανατροπές σε Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση(2013-09-21 00:00:00.0)
Νομοσχέδιο για κατασχέσεις μέσω τραπεζών(2013-06-12 00:00:00.0)
Φορο-σφαγείο για τα λαϊκά εισοδήματα(2012-12-08 00:00:00.0)
Κήρυκας της λιτότητας και υποτέλειας...(2006-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ