Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΑΦΑΙΜΑΞΗ
«Σκούπα» για την περαίωση

Στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων φορτώνει η κυβέρνηση τις απανωτές φοροελαφρύνσεις που θεσμοθέτησε σε όφελος και για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου. Στο πλαίσιο αυτό εντείνουν την επιχείρηση φοροαφαίμαξης των ΕΒΕ και των μικρών επιχειρήσεων, τους οποίους καλούν να πληρώσουν τα πρόσθετα αναδρομικά χαράτσια για τις λεγόμενες ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 1998 - 2002. Το υπουργείο Οικονομικών με χτεσινή ανακοίνωση «υπενθυμίζει» ότι η ρύθμιση για την «περαίωση» λήγει στις 30 Σεπτέμβρη και καλεί τους επαγγελματίες που δεν έχουν πάρει το «προαιρετικό σημείωμα περαίωσης» να προσέλθουν στις Εφορίες και να το υποβάλουν οι ίδιοι.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση «βεβαιώθηκαν» πρόσθετα φορολογικά έσοδα που φτάνουν στα 1,6 δισ. ευρώ, με τα οποία ήδη έχει καλυφτεί ο στόχος που έβαλε το υπουργείο. Να σημειωθεί ότι η Εφορία έχει ταχυδρομήσει εκατοντάδες χιλιάδες «σημειώματα περαίωσης» ακόμη και σε μικροεπαγγελματίες που έχουν δηλώσει πενιχρές δαπάνες ή και καμία απολύτως δαπάνη! Είναι φανερό, δηλαδή, ότι εφαρμόζουν «διά της πλαγίας» τα λεγόμενα αντικειμενικά κριτήρια. Είναι τέτοια η «πρεμούρα» τους που έχουν στείλει «ραβασάκια» ακόμη και επιχειρήσεις που έχουν βάλει «λουκέτο». Προκειμένου, μάλιστα, να γίνουν περισσότερο «πειστικοί» εκβιάζουν όσους δεν προσέλθουν με πρόσθετους φοροελέγχους.

  • Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ορίζονται οι διαδικασίες για την καταβολή ΦΠΑ από αλλοδαπούς (κατοίκους της ΕΕ), οι οποίοι δήλωσαν ως χώρα άφιξης οχημάτων και σκαφών την Ελλάδα και δεν κατέβαλαν ΦΠΑ. Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η είσπραξη του ΦΠΑ μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κράτους και στη συνέχεια να αποδοθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Κοινοτικής Οδηγίας για την «αμοιβαία είσπραξη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ