Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στοιβάζονται στην «ουρά» για τις ενστάσεις!

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χτες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Ενωση Συνεταιρισμών Λάρισας από αγρότες της περιοχής, που «τρέχουν και δε φτάνουν», προκειμένου να υποβάλουν τις ενστάσεις τους για τα νέα καλλιεργητικά δικαιώματα που τους παραχωρήθηκαν, προσωρινά, για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Η αγωνία και η ανησυχία τους μήπως και δεν προλάβουν να καταθέσουν τις ενστάσεις εντείνεται, καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια, όσο πλησιάζει το τέλος του μήνα, οπότε και λήγουν οι σχετικές προθεσμίες. Οταν, μάλιστα, στο νομό Λάρισας εκτιμάται ότι θα υποβληθούν περίπου 15.000 ενστάσεις και το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ δε φτάνει, είναι φυσικό κι επόμενο να δημιουργείται αυτός ο συνωστισμός.

Ετσι, λοιπόν, εκτός από τον πόνο τους για τη χασούρα που θα τους φέρουν τα δικαιώματα της νέας ΚΑΠ, το «χαράτσι» των 25 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν για τις ενστάσεις τους, οι αδικημένοι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν, επιπλέον, τη μεγάλη ταλαιπωρία περιμένοντας επί ώρες στην ουρά για να κάνουν τη δουλιά τους που δε φαίνεται να σέβονται οι αρμόδιοι της Ενωσης, λέγοντάς τους «να μην ανησυχούν» γιατί έχουν «πληροφορίες ότι θα παραταθεί η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων».

Η ουσία, βεβαίως, βρίσκεται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τα προσωρινά χαρτιά που στάλθηκαν, δικαιώματα έχουν κοπεί από χιλιάδες παραγωγούς, κι από τις ενστάσεις που θα κατατεθούν λίγες θα δικαιωθούν, καθώς το πετσόκομμα που «πέφτει», η κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για την επίσπευση του στόχου της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζει, για ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Κι οι αντιδράσεις των αγροτών σ' αυτή την πολιτική πρέπει να στοχεύουν στο να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και στην ανατροπή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ