Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΗΚΕΒΕ
Να βγάλουν συμπεράσματα οι ΕΒΕ

«Να απομονώσουν συνδικαλιστικά τους υποταγμένους στη φιλομονοπωλιακή πολιτική», καλεί τους μικρούς ΕΒΕ η «Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ» στη ΓΣΕΒΕΕ, σε ανακοίνωσή της. Αναφερόμενη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τρεις Ομοσπονδίες κατά της απόφασης της πλειοψηφίας για τη διεξαγωγή έκτακτου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου στις 17 - 18 του Σεπτέμβρη, πριν ολοκληρωθούν οι αρχαιρεσίες στις οργανώσεις - μέλη της Συνομοσπονδίας, η ΔΗΚΕΒΕ επισημαίνει:

«"Εκτός από τη ΔΗΚΕΒΕ που διαφωνεί με το έκτακτο εκλογικό συνέδριο στη ΓΣΕΒΕΕ, όλες οι άλλες παρατάξεις ΠΑΣΚΜΜΕ - ΔΑΚΜΜΕ - ΑΣΚΕΒΕ και λοιποί, συμφώνησαν να γίνει". Αυτό το "πολύ πειστικό και τρανταχτό" επιχείρημα κατέθεσε στην εκδίκαση (12/9/2005) των ασφαλιστικών μέτρων η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ διά του νομικού της συμβούλου και του μάρτυρα υπεράσπισης κ. Αντζινά, για να δικαιολογήσει τις αδίστακτές μεθοδεύσεις της».

Και συνεχίζει η παράταξη: «Ως επιχείρημα βέβαια δεν απαντά στο γιατί αυτή η πρεμούρα, τέσσερις ημέρες πριν την έφεση (22/9/2005) που η ίδια η πλειοψηφία κατέθεσε, να γίνει έκτακτο εκλογικό συνέδριο στις 17 - 18/9/2005. Φαίνεται όμως ότι άλλος είναι ο στόχος. Να περάσει το μήνυμα ότι η εκάστοτε "πλειοψηφία" έχει το "δικαίωμα" να αυθαιρετεί, να υπερβαίνει τα όρια καλής πίστης, να καταπατεί καταστατικό ακόμη και το νόμο, απλά γιατί είναι πλειοψηφία, δηλαδή "όλοι εναντίον ενός"».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δικαστηρίου οι ΕΒΕ καλούνται να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες, να απομονώσουν συνδικαλιστικά τους υποταγμένους στη φιλομονοπωλιακή πολιτική που με το "έτσι θέλω" προσπαθούν να κρατηθούν στις καρέκλες για να συνεχίζουν να ξεστρατίζουν τη ΓΣΕΒΕΕ και το συνδικαλιστικό κίνημα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες - βιοτέχνες - έμποροι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ