Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Εντείνονται οι εργοδοτικές προκλήσεις

Με κάθε τρόπο και με τη βοήθεια της κυβέρνησης, η διεύθυνση της επιχείρησης προσπαθεί να διασπάσει τον ενωτικό αγώνα τους

Η εργοδοσία της «Σεξ Φορμ» βλέπει το ένα μετά το άλλο τα τερτίπια της να ακυρώνονται από τον αγώνα των εργατριών
Η εργοδοσία της «Σεξ Φορμ» βλέπει το ένα μετά το άλλο τα τερτίπια της να ακυρώνονται από τον αγώνα των εργατριών
Με νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα και με συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 11 το πρωί, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» δίνουν συνέχεια στο μαζικό αγώνα τους. Παρά τους αδιάκοπους εκβιασμούς και την υπόγεια συμπαιγνία εργοδοσίας - κυβέρνησης, παραμένουν σε επίσχεση εργασίας εδώ και μια βδομάδα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του Αυγούστου και το επίδομα της άδειας. Οι συνεχείς απόπειρες της εργοδοσίας να υπονομεύσει και να διασπάσει τον αγώνα τους πέφτει καθημερινά στο κενό, αφού οι εργάτριες αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι η μάχη που δίνουν αφορά όχι μόνο τα δεδουλευμένα, αλλά την ίδια τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο.

Μετά τη χυδαία παρέμβαση της περασμένης Τετάρτης, όταν η διεύθυνση της επιχείρησης, σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Εργασίας προσπάθησαν να διορίσουν εκπροσώπους των εργαζομένων για την επικείμενη τριμερή συνάντηση, η εργοδοτική προκλητικότητα συνεχίστηκε και την Πέμπτη. Η διεύθυνση προσπάθησε να θολώσει τα νερά και να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο, αντικαθιστώντας έναν εντεταλμένο της από την επιτροπή των νόθων αντιπροσώπων, που διόρισε πριν από μερικές μέρες!

Σύμφωνα εξάλλου με καταγγελίες των εργατριών, η εργοδοσία διέσπειρε ανώνυμα τη φήμη ότι κάποιες από τις ελάχιστες συναδέλφισσές τους που συνεχίζουν να δουλεύουν, πληρώθηκαν μέρος των δεδουλευμένων, προσπαθώντας έτσι να διασπάσει τον ενωτικό αγώνα τους.

Τα εργοδοτικά τερτίπια δεν περνάνε. Το απέδειξαν οι εργάτριες με τη μαζική τους πορεία την περασμένη Τετάρτη στους δρόμους του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων. Το επιβεβαίωσαν και την Πέμπτη, όταν ο υπονομευτικός μηχανισμός έσπασε στην πράξη με τη μαζική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο και το υπουργείο Εργασίας, με μπροστάρη την ταξική τους Ομοσπονδία. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν την ερχόμενη Τετάρτη, δίνοντας αποφασιστική συνέχεια στην πάλη τους για το δικαίωμα στη δουλιά και το μεροκάματο.

Συμπαράσταση από την ΟΓΕ

Την αλληλεγγύη της ΟΓΕ στις εργαζόμενες της «Σεξ Φορμ», «που με αποφασιστικότητα και περηφάνια διεκδικούν ενωμένες τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμά τους στην πλήρη και σταθερή εργασία» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας.

«Για μια ακόμα φορά οι γυναίκες στο στόχαστρο των αντιλαϊκών πολιτικών που φουσκώνουν τα πανιά της κάθε εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε τη στάση της επιχείρησης, η οποία φρόντισε να επιλέξει ημέτερους ως εκπροσώπους των εργαζομένων προσβάλλοντας τη γνήσια συλλογική διεκδίκηση και δράση. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που στηρίζει και ενθαρρύνει τη διεύθυνση της επιχείρησης υλοποιώντας τη συνολική αντεργατική πολιτική της, η οποία στοχεύει στην επαναφορά ενός νέου μεσαίωνα με τη γυναίκα είτε άνεργη στο περιθώριο είτε ελαστικώς απασχολούμενη» επισημαίνει η ΟΓΕ. Και καλεί όλες τις εργαζόμενες «συσπειρωμένες να ορθώσουν το ανάστημά τους, απαντώντας με το συλλογικό τους αγώνα στη σύγχρονη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ