Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2005
ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Νέες δεσμεύσεις για αντι -«μεταρρυθμίσεις»

Το δεύτερο κύμα των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» είναι η νέα δέσμευση του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός κρατάει ερμητικά κλειστά τα αυτιά και τα μάτια του απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Ο πρωθυπουργός με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ θα ανανεώσει το πρόγραμμα των βάρβαρων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, επιχειρώντας όμως ταυτόχρονα ως «καλός διαχειριστής» να πείσει τις λαϊκές μάζες ότι αυτός είναι «ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση».

Εχοντας κατακτήσει την εμπιστοσύνη της άρχουσας τάξης, κυρίως λόγω της «τόλμης» του να περάσει το καλοκαίρι τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων (κατάργηση 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες), στο ωράριο των καταστημάτων και την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ο Κ. Καραμανλής θα προχωρήσει το ίδιο «αποφασιστικά» στις επόμενες αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές, με αιχμή τις ΔΕΚΟ.

Η ικανοποίηση της πλουτοκρατίας για το αντιλαϊκό «πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης εκφράστηκε με έκδηλο τρόπο στις συνομιλίες που είχε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Καραμανλής με την ηγεσία των βιομηχάνων. Ο συνήθως λαλίστατος πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος φάνηκε να είχε ...«ξεμείνει» από αιτήματα, στρέφοντας την προσοχή του και την αγωνία του στην «αποτελεσματικότητα» των «τομών και μεταρρυθμίσεων» που εφαρμόζει η κυβέρνηση Καραμανλή! Εμφανίστηκε απολύτως σίγουρος ότι οι «μεταρρυθμίσεις» θα συνεχιστούν «και στο μέλλον» και έσπευσε να «αγκαλιάσει» την κυβέρνηση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις έχει υπερφαλαγγίσει τα αιτήματα του ΣΕΒ, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους βιομήχανους. Το γεγονός ότι συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν, αν και «χαμηλόφωνα» πλέον, ως «άτολμες» τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, μάλλον ως χείρα βοήθειας προς την κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπιστεί, αφού έτσι διευκολύνουν την κυβέρνηση να δείξει στους από κάτω πως τάχα «και τα αφεντικά δεν είναι ευχαριστημένα». Η πραγματικότητα όμως ότι, όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ) Γ. Μυλωνάς, «αυτό το έντονο κύμα μεταρρυθμίσεων που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό σίγουρα θα μας επηρεάσει θετικά» (σ.σ. τους βιομήχανους)...

Την ίδια στιγμή, απέναντι στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα στο ορατό, πριν τις επόμενες εκλογές, μέλλον. Αίφνης όταν πρόκειται για αιτήματα και ανάγκες των εργαζομένων η κυβέρνηση θυμάται τις «αντοχές της οικονομίας», το έλλειμμα και το χρέος της χώρας κ.ο.κ. Προφανώς στους εργαζόμενους απευθυνόταν η χτεσινή δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη ότι «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι δεδομένη», εννοώντας σαφώς ότι δεν πρόκειται να αλλάξει επί το φιλολαϊκότερον...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ