Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γενίκευση της επίθεσης με πρόσχημα την «ισότητα»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών

Να καταδικάσουν με την πάλη τους την ψευτιά της «ισότητας δικαιωμάτων», με πρόσχημα την οποία η κυβέρνηση και η ΕΕ επιχειρούν να εξισώσουν προς τα πάνω τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα χνάρια των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που προώθησε το ΠΑΣΟΚ, καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Η απαίτηση της Κομισιόν να συνταξιοδοτούνται στα 65 και οι γυναίκες που προσλήφθηκαν στο δημόσιο από το 1982, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η αρχή της ισότητας ανδρών - γυναικών, την οποία υποτίθεται ότι προωθεί η ΕΕ, είναι το πρόσχημα για τη συνεχιζόμενη επίθεση σε όσα δικαιώματα έχουν απομείνει στις εργαζόμενες γυναίκες. Βασικός στόχος είναι να γίνει η γυναικεία εργατική δύναμη ακόμη πιο φθηνή για την απόσπαση περισσότερων κερδών. Να βάλει φραγμό στο γενικό αίτημα των εργαζόμενων για μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, που είναι ώριμο.

Η πολιτική της πλουτοκρατίας των λεγόμενων "ίσων ευκαιριών" είναι η ισοπέδωση των ιδιαίτερων επιπρόσθετων αναγκών των γυναικών που απορρέουν από τη μητρότητα και τα διπλά και τριπλά φορτία που επωμίζονται εξαιτίας της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών στην πρόνοια, υγεία, παιδεία.

Αποτελεί υποκρισία ότι στόχος είναι η ισότητα, αφού η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της προωθούν γενικευμένα την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης όλων των εργαζόμενων, ανδρών και γυναικών, δείχνοντας το πώς εννοούν την ισότητα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει το θέμα, για ν' αποφύγει τις αντιδράσεις, ενώ το ΠΑΣΟΚ "ξεχνά" ότι η κυβέρνησή του ήταν εκείνη που προώθησε την "εξίσωση" στα 65 χρόνια για όσες γυναίκες προσλήφθηκαν στο δημόσιο μετά το 1993.

Τα οξυμένα προβλήματα των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι αποτέλεσμα της αντίθεσης ανδρών - γυναικών, της φυλετικής ανισότητας. Είναι προβλήματα που γεννάει η κοινωνική ανισότητα και καταπίεση.

Η επίθεση του κεφαλαίου στις εργαζόμενες γυναίκες πλήττει και τον άνδρα, χειροτερεύει την κατάσταση της εργατικής οικογένειας. Είναι μέρος της συνολικής επίθεσης του κεφαλαίου στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Αρα είναι θέμα που αφορά σε όλη την εργατική τάξη.

Να καταδικαστεί η ψευτιά της "ισότητας δικαιωμάτων" σε μια κοινωνία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Λαϊκή συσπείρωση και δράση για συνταξιοδότηση στα 55 και 60 για τις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα. Οι εργαζόμενες γυναίκες χρειάζεται να στρέψουν την προσοχή τους μαζικά στη θέση του ΚΚΕ ότι η ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών μπορεί να προωθηθεί ουσιαστικά στη λαϊκή εξουσία - οικονομία, όπου θα κοινωνικοποιηθούν τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ