Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδριάζει η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η υγεία και η ασφάλεια θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής στην προσεχή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα ανοίξει τη χειμερινή περίοδο. Εκτάκτως θα εξεταστεί επίσης με ποιο τρόπο θα βοηθηθούν οι περιοχές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές του καλοκαιριού, κυρίως από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Πορτογαλία και τις πλημμύρες της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Στον τομέα της υγείας θα συζητηθεί η έκθεση της κας Γκροστέτ πάνω στην πρόταση κανονισμού που αφορά τα παιδιατρικά φάρμακα, αλλά και η έκθεση Ορι σχετικά με την προστασία των εργαζόμενων από τους κινδύνους που πηγάζουν από ακτινοβολίες (συναπόφαση, δεύτερη ανάγνωση). Ακόμα η έκθεση πρωτοβουλίας της κας Σβένσον σχετικά με τις διακρίσεις που υφίστανται οι γυναίκες στα διάφορα συστήματα υγείας.

Αλλο θέμα συζήτησης θα είναι η έκθεση της κας Ντε Σαρνέζ σχετικά με την προστασία των ανηλίκων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε συνάρτηση με την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας οπτικοακουστικών υπηρεσιών και πληροφόρησης.

Την Τετάρτη το πρωί η ολομέλεια θα ασχοληθεί, παρόντων του Βρετανού υπουργού κ. Κλαρκ και του Επιτρόπου κ. Φρατίνι, με την τρομοκρατία.

Ακόμα θα συζητηθούν η έκθεση του κ. Σιέστεντ για τις ρυθμίσεις που αφορούν τη διαχείριση και την αποθήκευση των αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας, η έκθεση Σαϊφί για τη δημιουργία συνθηκών ισότιμου ανταγωνισμού μεταξύ της Ενωσης και της Κίνας, η έκθεση Γιενς σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα PROGRESS όσον αφορά την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, η έκθεση Μπαρσί-Πάτακι σχετικά με τη χρηματοδότηση των δύο τελευταίων φάσεων του συστήματος ραδιοπλοήγησης μέσω δορυφόρου (Galileo), ο προϋπολογισμός του 2006, ο νομικός έλεγχος των ετήσιων ισολογισμών, η χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα, η στρατηγική εταιρική σχέση ΕΕ-Ινδίας, οι απαγωγές που πραγματοποιεί η CIA σε τρίτες χώρες και, τέλος, η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ