Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αναμενόμενα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ περίεργο. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ δήλωσαν σε όλους τους τόνους - μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό - ότι στηρίζουν χωρίς συζήτηση τις επιλογές της κυβέρνησης.

* * *

Υποθέτουμε ότι η εξέλιξη χαροποιεί την κυβέρνηση, μια και μόνο από τους βιομήχανους ή τους εφοπλιστές μπορεί βέβαια να αναμένει μια ξεκάθαρη επιδοκιμασία της πολιτικής της και των όσων κάνει.

* * *

Θα τα βλέπουν τώρα αυτά εκεί στο ΠΑΣΟΚ και θα αναπολούν σίγουρα τις μέρες εκείνες, που αντίστοιχα συγχαρητήρια έπαιρνε ο Κώστας Σημίτης και η κυβέρνησή του.

* * *

Πάντως, ο ΣΕΒ θα μπορούσε να κάνει και κάποια μνεία γι' αυτούς. Στο κάτω κάτω της γραφής, στήριξαν στη Βουλή την ουσία τόσων κυβερνητικών νομοσχεδίων, φροντίζοντας πάντα να «διαφωνούν» σε θέματα διαχείρισης και όχι σε θέματα πολιτικής κατεύθυνσης και ουσίας.

* * *

ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ τους βιομήχανους της Βόρειας Ελλάδας, που ζητούν τη δημιουργία «ζώνης ελεύθερου εμπορίου» στη Βαλκανική. Γιατί, άραγε; Μήπως τους εμποδίζει κανείς να μετακινούν όπου θέλουν τις επιχειρήσεις τους, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες ανέργους;

* * *

Οπως πολλάκις έχει διαπιστωθεί, όχι απλά κανένας δεν τους εμποδίζει, αλλά ...τους επιδοτούν κι από πάνω. Φανταστείτε, δηλαδή, μέχρι πού έχουν φθάσει οι ορέξεις τους για να ζητούν κι άλλα.

* * *

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ή τυχαίο το γεγονός ότι η εκδήλωση για την 31η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να γίνει στο στάδιο του ...Τάε Κβο Ντο; Οι εσωκομματικές φατρίες στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι βέβαια ακόμα υπό διαμόρφωση, όμως δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον ο εσωκομματικός διάλογος να χρειαστεί τις ...πολεμικές τέχνες.

* * *

Οσο για την προγραμματισμένη απουσία του Κώστα Σημίτη - λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως ειπώθηκε - ελάχιστα φαίνεται να ενοχλεί τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Να ξεχαστεί η περίοδός του προσπαθούν, όσο κι αν ρητορεύουν για το αντίθετο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ