Κυριακή 24 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 31 χρόνια από την πτώση της χούντας

Η φετινή επέτειος από την πτώση της αμερικανοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας βρίσκει την Εργατική Τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπους με μια νέα συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, κατά των δικαιωμάτων τους.

Ταυτόχρονα, οι αποφάσεις της ΕΕ, για τη δήθεν πάταξη της τρομοκρατίας, αποτελούν μια επιπλέον αντιλαϊκή πτυχή που ξεδιπλώνεται και αφορά σε νέους περιορισμούς στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Είναι ψεύτικο το δίλημμα «ασφάλεια ή δικαιώματα». Τα λαϊκά δικαιώματα βάλλονται ανελέητα ως ανάγκη του καπιταλιστικού συστήματος.

Σταθερός στόχος της πολιτικής κάθε κυβέρνησης ήταν και είναι η θωράκιση της δικτατορίας των μονοπωλίων. Οι αγώνες του λαϊκού κινήματος κατά της στρατιωτικής δικτατορίας και αυτοί που ακολούθησαν στα 31 χρόνια από την πτώση της δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τις αντιλαϊκές - αντεργατικές εξελίξεις.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η καλύτερη τιμή στους αγωνιστές κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, είναι η ένταση της πάλης για την κοινωνία των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων που θα εκφράζει την πραγματική και όχι την ψευδεπίγραφη δημοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ