Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ταυτίζει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις με τα λαϊκά συμφέροντα...

Προτάσσοντας ως επιτακτική την ανάγκη της προώθησης των αντιλαϊκών και αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, όπως ακριβώς και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, το ΠΑΣΟΚ πρόσφερε πλήρη συναίνεση στην κυβέρνηση, αλλά για τις αντιπολιτευτικές του ανάγκες και κυρίως το πολιτικό κόστος, την κατηγόρησε ότι δεν «μπορεί να τις πετύχει» με την αναγκαία «κοινωνική συμφωνία».

Ουσιαστικά χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, λάνσαρε το ΠΑΣΟΚ - στα μάτια των κεφαλαιούχων - σαν καλύτερο διεκπεραιωτή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους! Ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι «σ' αυτή τη διαδρομή» που έχει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση: «Θα προσπαθήσουμε μέσα από ευρείες διαδικασίες διαβούλευσης να έχουμε αυτούς τους όρους διαμορφώσει που οι αλλαγές, οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη χώρα πραγματικά να μπορούν να γίνουν με την συναίνεση των πολιτών και χωρίς να πλήττεται η κοινωνική συνοχή».

Εξάλλου ο Γ. Παπανδρέου έχει επανειλημμένως τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό αλλά δεν ολοκλήρωσε το «έργο» του. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ο Ν. Αθανασάκης υπογράμμισε χτες ότι «οι αλλαγές, οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, που έχει ανάγκη η οικονομία, που έχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση προφανώς πρέπει να γίνουν με κοινωνική συναίνεση»...

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ταυτίσει - δίνοντας το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ - τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις με τα λαϊκά συμφέροντα, ισχυριζόμενος ότι αυτές μπορούν να επιτευχθούν με «κοινωνική συμφωνία», ώστε «να διαφυλάσσεται η κοινωνική συνοχή». Γι' αυτό ακριβώς το λόγο την αδυναμία της κυβέρνησης, όπως είπε, να επιτύχει την «κοινωνική συναίνεση», την κατέγραψε «στη σειρά των αποτυχιών της κυβέρνησης».

Συνεχίζοντας την... επίθεση προς τον πρωθυπουργό, πρόσθεσε ότι «τα ωραία λόγια δεν αρκούν για να ανακηρύξει ο κ. Καραμανλής τον εαυτό του σε μέγα μεταρρυθμιστή», ενώ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση «δεν προωθεί αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις», αλλά «προωθεί την άλωση του κράτους, τον κομματισμό, την αναξιοκρατία».

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ προσέφερε από την πρώτη στιγμή και για μια σειρά σοβαρά θέματα τη συναίνεσή του μέσα από μια διαδικασία διαλόγου, ενημέρωσης και συνεννόησης» και σημείωσε ότι «κανείς δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει». Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα του ΟΤΕ, αρκέστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση «πέτυχε μια ακριβή συμφωνία την οποία καλείται να πληρώσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει προκύψει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με στελέχη του κόμματος να ζητούν τις διαγραφές των μελών της ΠΑΣΚΕ στον ΟΜΕ - ΟΤΕ και απάντησε ότι «οι διαγραφές δεν είναι ποτέ σε ένα κόμμα η πρώτη προτεραιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ