Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΩΣΗ «ΣΙΝΟΥΚ»
Δίωξη για έξι αδικήματα

Αναμένεται προσωποποίηση των κατηγοριών από τον αντισυνταγματάρχη τακτικό ανακριτή, στον οποίο διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης του μοιραίου ελικοπτέρου «Σινούκ», που έπεσε τον περασμένο Σεπτέμβρη ανοιχτά της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Οπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, η δίωξη που άσκησε αφορά έξι συνολικά αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα είναι:

- Διατάραξη της ασφάλειας αεροσκάφους, από το οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με περαιτέρω αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος ανθρώπου.

- Εκθεση, από την οποία προκλήθηκε στον παθόντα ο θάνατός του, κατά συρροή.

- Παράβαση κατά τη συντήρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο, πράξη από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος προσώπου και κίνδυνος απώλειας αεροσκάφους.

- Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

- Παράλειψη αναζήτησης αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο.

- Παράβαση στρατιωτικής εντολής σε ειρηνική περίοδο.

O εισαγγελέας πιστεύει ότι ενδεχόμενα υπήρχαν βλάβες στο αεροσκάφος, αλλά για τη συναγωγή συμπερασμάτων απαραίτητη είναι η έγγραφη γνωμοδότηση των εμπειρογνωμόνων μετά την εξέταση των εξαρτημάτων του ελικοπτέρου από τους μηχανικούς της «Μπόινγκ». Για το σκοπό αυτό τα συντρίμμια του ελικοπτέρου αναμένεται να φύγουν τις επόμενες μέρες για τις ΗΠΑ. Η εξέταση θα γίνει από τους τεχνικούς της εταιρίας με την παρουσία Ελλήνων εμπειρογνωμόνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ