Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «αντιπολιτευόμενη» συμπολίτευση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εχουμε την εντύπωση πως η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων -τουλάχιστον, όσοι κρατούν μια ελάχιστα συστηματική επαφή με τις πολιτικές εξελίξεις - έχει καταλάβει, πλέον, ότι η διαβόητη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας σημαίνει πολύ μεγαλύτερα κέρδη για τις μεγάλες επιχειρήσεις και χειροτέρευση των όρων εργασίας, αμοιβής και ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Και, όμως, η πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου έγινε έντονη και σε υψηλούς τόνους συζήτηση για την κατάπτυστη συμφωνία του ΟΤΕ και τα προωθούμενα από την κυβέρνηση μέτρα στις πρώην ΔΕΚΟ και το δημόσιο γενικότερα, κατέληξε στο εξής: Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα και την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων, με διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Με άλλα λόγια, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να θέλει και την πίτα στο ταψί και το σκύλο χορτάτο. Και μη νομίζετε πως δε γνωρίζουν ότι αυτό δε γίνεται. Πολύ καλά το γνωρίζουν. Αλλωστε, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε, ως εξής, σε όσα μέλη του Συμβουλίου έκαναν κριτική για αμηχανία και έλλειψη συγκεκριμένων θέσεων: «Εχουμε ιδεολογία. Υπάρχουν σαφείς αποφάσεις του συνεδρίου για όλα τα θέματα κι εγώ δεν είμαι πολιτικά ουδέτερος, είμαι αντικρατικιστής».

Απλά, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αλλά οι εργαζόμενοι να νομίζουν ότι κάνει αντιπολίτευση... Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ