Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΟΡΙΑ
Απόκρυψη εισοδημάτων από νοίκια

Διαφορές πολλών εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε ο φοροελεγκτικός μηχανισμός ανάμεσα στα ποσά ενοικίων που δήλωσαν ιδιοκτήτες- νομικά πρόσωπα (σ.σ. επιχειρήσεις) και στις αντίστοιχες δαπάνες ενοικίου που δηλώθηκαν από τους ενοικιαστές. Ενώ οι ενοικιαστές δήλωσαν ότι κατέβαλαν συνολικά ενοίκια 77,4 εκατ. ευρώ, οι ιδιοκτήτες δήλωσαν εισόδημα από ενοίκια μόνο 28,3 εκατ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τις «διασταυρώσεις στοιχείων» της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, στις φορολογικές δηλώσεις του 2004 εντοπίστηκαν 4.224 εταιρίες, οι οποίες φέρονται να έχουν αποκρύψει εισοδήματα από ενοίκια συνολικού ύψους 49,1 εκατ. ευρώ. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι για 530 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν διαφορές (απόκρυψη ενοικίων) συνολικού ύψους 5.000 μέχρι 10.000 ευρώ και 645 επιχειρήσεις με διαφορές πάνω από τα 10.000 ευρώ. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η απόκρυψη των εισοδημάτων από ενοίκια αντιπροσωπεύουν ποσά κάτω των 5.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν στις διασταυρώσεις των στοιχείων θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και στις περιπτώσεις που θα πιστοποιηθεί ότι απέκρυψαν εισόδημα, θα τους καταλογιστούν πρόστιμα και πρόσθετος φόρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ