Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
Τα έργα συνεχίζονται παρά τη δικαστική απόφαση

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία των κατοίκων
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία των κατοίκων
Παρά την απόφαση του δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Αχαρνών), που διατάσσει την παύση των εργασιών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Μενίδι από την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία του Μενιδίου, για δεύτερη φορά χτες το πρωί, αρνήθηκε να την εφαρμόσει όταν κλήθηκε από κατοίκους. Η προκλητική αυτή στάση της αστυνομίας ανάγκασε τους κατοίκους να απευθυνθούν στον ίδιο τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Μενιδίου, ο οποίος υποστήριξε ότι δε γνωρίζει την απόφαση και όταν του την έδειξαν οι κάτοικοι υποσχέθηκε - κάτω από αυτή την πίεση - να την εφαρμόσει.

Η απόφαση της παύσης εργασιών εκδόθηκε μετά τα ασφαλιστικά μέτρα, που είχαν καταθέσει κάτοικοι της περιοχής κατά των δύο εταιριών, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν μαζί με κατοίκους των Αγίων Αναργύρων, διεκδικώντας την υπογειοποίηση της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου που κατασκευάζεται με επιβλαβείς συνέπειες για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Σημειώνεται ότι στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων ανέφεραν μια σειρά προβλήματα από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, προσθέτοντας ακόμα δύο γραμμές και υψώνοντας ένα τσιμεντένιο τείχος ύψους 8 μέτρων, όπως κυκλοφοριακό, κίνδυνος ατυχημάτων από έλλειψη μέτρων ασφάλειας κ.ά.

Η πρώτη άρνηση της αστυνομίας να εφαρμόσει την απόφαση, εκφράστηκε την ημέρα έκδοσής της, στις 19 Απρίλη, όταν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από κατοίκους στο σημείο που βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα (Κωστή Παλαμά και Κωνσταντινουπόλεως) δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα. Αποτέλεσμα ήταν τα έργα να συνεχιστούν και μάλιστα, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, μέχρι προχτές αργά το βράδυ, έριχναν μπετό.

Χτες, όταν οι κάτοικοι πήγαν και πάλι στην περιοχή βρήκαν μηχανήματα σε λειτουργία να εκτελούν εργασίες. Η αστυνομία όμως αρνήθηκε και πάλι να εφαρμόσει την απόφαση. Αυτή τη φορά, επικαλέστηκε τους υπεύθυνους του έργου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα μηχανήματα έκαναν εργασίες λήψης μέτρων ασφάλειας όπως διατάσσει η απόφαση του δικαστηρίου. Ετσι, η αστυνομία αρκέστηκε να πει στους κατοίκους ...να καταθέσουν μήνυση σε βάρος των υπευθύνων του έργου για μη εκτέλεση της απόφασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
H Αττική κόβεται στα δύο(2009-04-05 00:00:00.0)
Ζητά διακοπή των εργασιών του προαστιακού(2008-07-11 00:00:00.0)
Στο κενό προσπάθεια τρομοκράτησης(2007-05-12 00:00:00.0)
Απαιτούν την υπογειοποίηση(2005-07-15 00:00:00.0)
Να σταματήσουν άμεσα οι κλήσεις - διώξεις των δημοτών(2003-09-27 00:00:00.0)
Με τρεις εργολαβίες ο προαστιακός(2000-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ