Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθώος ο Βασιλόπουλος για το θάνατο της Γκινάκη

Εφτά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της 25χρονης Αμαλίας Γκινάκη κατά τη διάρκεια ομηρίας, κανένας δεν είναι ένοχος! Ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αθ. Βασιλόπουλος ο οποίος είχε διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην αποτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας που έγινε το 1998 στα Πατήσια για τη σύλληψη του Σορίν Ματέι, κρίθηκε αθώος. Την απογοήτευσή τους για την κρίση της Δικαιοσύνης εξέφρασαν οι συγγενείς της 25χρονης.

Χτες, με ψήφους τρεις έναντι δυο το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε αθώο τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Αθ. Βασιλόπουλο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια που του είχε αποδοθεί, λόγω των χειρισμών που είχε κάνει στην επιχείρηση η οποία είχε διεξαχθεί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώην ανώτατος αξιωματικός δε φέρει ευθύνη για το θάνατο της 25χρονης από τη χειροβομβίδα, που είχε κρύψει επάνω της ο Ρουμάνος, ο οποίος είχε καταφύγει στο διαμέρισμα της οικογένειας Γκινάκη. Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Βασιλόπουλος είχε καταδικαστεί σε 12μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή, καθώς οι δικαστές είχαν κρίνει ότι δεν είχε εκτιμήσει σωστά την απειλή του κακοποιού για τη χειροβομβίδα.

Αντίστοιχη πρόταση απαλλαγής έκανε στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας έδρας Ελευθέριος Πατσής. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος εισαγγελικός λειτουργός στην έφεση που έχει κάνει σχετικά με τις ποινές που επέβαλε πρωτόδικα το δικαστήριο στους καταδικασμένους σαν μέλη του ΕΛΑ, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι δεν απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας την αθωότητά τους! Προφανώς έκρινε ότι ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος την απέδειξε, γι' αυτό και πρότεινε την αθώωσή του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ