Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ
Αποφασιστική παράταση της απεργίας

Νέο απεργιακό τριήμερο κήρυξε χτες το πανελλαδικό τους σωματείο

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να σπάσει η αδιαλλαξία της εργοδοσίας». Αυτό διαμήνυσαν χτες, τέταρτη συνεχόμενη μέρα της απεργίας τους, οι εργαζόμενοι στα βιομηχανικά αέρια, αποφασίζοντας να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με τρεις ακόμα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω μέχρι την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης από τις πολυεθνικές «AIR LIQUIDE» και «LINDE Hellas», που λυμαίνονται το χώρο των βιομηχανικών αερίων. Καθολικά και ενωμένοι έξω από τις πύλες των εργοστασίων, τόσο στη Μάνδρα και τον Ασπρόπυργο, όσο και στο Σχηματάρι και τη Θεσσαλονίκη, δίνουν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, κόντρα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η οποία και χτες επέμενε στις κατάπτυστες «αυξήσεις» που πρότεινε στη διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης.

Σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους οι πολυεθνικές, σε συντονισμό με μια σειρά επιχειρήσεων - πελατών και μάλιστα του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και «Ολύμπικ Κέτεριγκ»)έστειλαν χτες στο σωματείο εξώδικο, στο οποίο, ούτε λίγο - ούτε πολύ, τους κατηγορούν ότι δεν επιτρέπουν με τη βία σε εργαζόμενους να εργαστούν, με συνέπεια να παρεμποδίζεται η λειτουργία κοινωφελών οργανισμών!

Συνεχίζουν και στη Θήβα

Η συσπείρωση των εργατών στο σωματείο και η αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα αιτήματά τους ενοχλεί την εργοδοσία και στη Θήβα, όπου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν για σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, δύο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, οι δύο πολυεθνικές που λυμαίνονται το χώρο και αποκομίζουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη κάθε χρόνο - αλλά προθυμοποιούνται να παραχωρήσουν αυξήσεις ψίχουλα στους εργαζόμενους, ελέω της κυβερνητικής πολιτικής - δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Ακόμα και οι ανθρώπινες ζωές ...ζυγίζονται με κέρδη, οπότε και δεν υπολογίζονται.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ενεργώντας την προηγούμενη Τρίτη προχώρησαν στη μετάγγιση αερίων από βυτιοφόρο σε βυτιοφόρο σε χώρο βενζινάδικου του Σχηματαρίου, όπου κανένα μέτρο προφύλαξης και ασφάλειας δεν υπήρχε. Το γεγονός καταγγέλθηκε στο «Ρ» από κατοίκους του Σχηματαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ